Pazite se, oko nas je zaraza: Srbija je okružena sa TRI zemlje koje su ŽARIŠTA korone!

Proteklih sedmica Rumunija je bila prva na "neslavnoj listi" zaraženih od korone

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Printscreen/ RTS

Srbija se graniči sa čak tri zemlje koje su proglašene žarištem koronavirusa u Evropi – Mađarskom, Crnom Gorom i Rumunijom, a poslednji podaci o zaraženima i preminulima govore da će se situacija u Rumuniji verovatno samo još više pogoršavati.

Proteklih sedmica Rumunija je bila prva na “neslavnoj listi” u regionu i beležila je po nekoliko stotina, a nekad i više od 1.000 obolelih dnevno. Međutim, sada su zabeležili baš znatan porast novozaraženih. U protekla 24 sata registrovano je čak 2.158 slučajeva, a umrlo je 33 ljudi. Ono što zabrinjava jeste saopštenje zdravstvenih zvaničnika u kom se navodi da je još najmanje 550 ljudi u kritičnom stanju, kao i da beleže sve više žrtava u populaciji mlađoj od 50 godina!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I druge zemlje u regionu nastavljaju da obaraju rekorde u broju obolelih, a dok se deca ove nedelje vraćaju u školske klupe u Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji uprkos porastu infekcije, Albanija je početak školske godine odložila za novembar.

U Sloveniji je zabeležen novi rekord broja obolelih u jednom danu, jer je 203 pozitivnih na koronavirus, dok je jedna osoba preminula, saopštile su vlasti. Aktivnih slučajeva je 1.736, u bolnici je 86, a na intenzivnoj nezi se nalazi 16 pacijenata.

Virus ne popušta ni u Hrvatskoj, pa je tako u poslednja 24 sata zabeleženo 213 novih slučajeva zaraze koronavirusom, umrlo je pet osoba, a broj aktivnih slučajeva iznosi 1.256, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Hrvatskoj je školska godina počela 7. septembra, a prema poslednjim podacima u ponedeljak, trenutno je zaraženo 134 deteta.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar