STRAŠNO

Pokušao da namami devojčice u automobil: Policija u Prijedoru traga za MANIJAKOM

"U panici smo i strahu, jer to je očigledno manijak"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Prijedorska policija traga za muškarcem koji je kod Osnovne škole “Petar Kočić“ na Urijama zvao učenice da uđu u njegov automobil.

Prema saznanjima, ovaj muškarac je ubeđivao osmogodišnje i devetogodišnje devojčice da uđu u njegovo vozilo, ohrabrujući ih rečima da im poznaje mamu i tatu!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na sreću, niko mu nije poverovao i deca nisu ušla u njegovo vozilo.

Kako se saznaje od roditelja, ovaj pokušaj muškarca da namami osnovce da uđu u njegovo vozilo desio se prethodne sedmice oko 10 časova ujutru.

“Muškarac iz vozila se obratio najmanje dvema učenicama trećeg razreda i rekao im da će ih povesti kući i da im poznaje mamu i tatu. Jedna od majki koja je dovezla kćerku uočila je šta se dešava, ušla u školu i obavestila upravu o svemu“, ispričala je majka jednog devetogodišnjaka.

Šokirani roditelji

Dodaje da zbog ovog slučaja više ne sme pustiti svog sina, koji je učenik trećeg razreda, da sam ide u školu.

U panici smo i strahu, jer to je očigledno manijak. U šoku smo što pod izgovorom da poznaje mamu i tatu poziva decu da uđu u njegov automobil”, ispričala je ona.

Navodi da tokom ove sedmice češće viđaju policijsko službeno vozilo koje patrolira oko škole.

Portparol policijske uprave Prijedor Zvezdana Alendarević potvrdila nam je da je u ponedjeljak školski psiholog prijavio da je prethodnog četvratka nepoznati muškarac u blizini škole pozivao decu školskog uzrasta u vozilo, nudeći im prevoz.

“Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve potrebne mere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti navedenih u prijavi i eventualnog pronalaska osobe”, rekla je Alendarevićeva.

Psiholog

Direktor OŠ “Petar Kočić“ Gorana Bosančić rekla je da su ih roditelji obavestili o tome šta se dešavalo u blizini škole.

“Odmah nakon toga smo održali sastanak. Psiholog iz naše škole je pričao s decom i skrenuo im pažnju da ne treba da sedaju u vozila s nepoznatim osobama. Takođe, naš psiholog je odmah o svemu obavestio policiju”, ispričala je ona.

Ističe da su skrenuli i pažnju roditeljima o ovom slučaju.

“Po većinu učenika roditelji dolaze posle škole, pošto naša škola ima široko upisno područje, pa imamo decu koja pešače i po nekoliko kilometara”, pojasnila je Bosančevićeva.

Ujak MONSTRUM je pet godina zlostavljao sestričinu, ali ono što je majka uradila je još STRAŠNIJE

Patrole

Dodala je da sad policija češće patrolira oko škole, a da imaju i školskog policajca.

“Ovo je svakako upalilo jednu vrstu alarma kod nas i, na sreću, nije se ništa desilo. Svakako ćemo i na idućem roditeljskom sastanku razgovarati s roditeljima da objasne deci kako da se ponašaju u sličnim situacijama”, rekla je direktorka.

Podsetimo, i roditelji u Banjaluci su ostali uznemireni nakon što se pojavila informacija da se u blizini jedne osnovne škole pojavio pedofil, koji prilazi učenicama.

Drama u Prijedoru: Pucao na komšiju, pa na policiju, u hapšenju učestvovao SAJ



Izvor: Srpska info

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar