Wikipedija dobija NOV IZGLED posle 10 godina! Otkrivamo najvažnije promene (VIDEO)

Kompletan prelazak na redizajn planiran je do kraja 2021.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: True Images / Alamy / Profimedia

Wikipedija je u poslednjih 20 godina postala integralni deo web-kulture, nudeći korisnicima milione stranica s najvažnijim informacijama iz svih sfera života.

Najnovija vest glasi da Wikipedija (desktop verzija) dobija nov izgled posle 10 godina! Osveženje bi trebalo da privuče mlade korisnike i plasman sadržaja učini privlačnijim.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U ovom trenutku, možete se informisati o novitetima na OVOM linku, gde se nalaze i prigodni GIF-ovi, ilustracije budućih promena.

Postepeno uvođenje promena

Prvo što ćete primetiti jeste “skriveni” meni s leve strane ekrane, koji vas ubuduće neće “ometati” dok čitate, smanjujući količinu ponuđenih informacija.

Na stranici postoji “one-click” dugme za promenu jezika, kao i unapređena “search” opcija. Čuveni logo Wikipedije takođe je pretrpeo promene.

Wikimedia Foundation, koji brine o “internet-enciklopediji”, saopštio je da će novitete uvoditi postepeno, kako bi se korisnici navikli na njih i prijavili eventualne probleme i zamerke.

Kompletan prelazak na redizajn planiran je do kraja 2021, ali nije saopšteno šta se dešava s verzijom za mobilne telefone.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar