SPOJIO IH POSAO

Romantična priča Jovane i Željka: Sevnule varnice na Evroviziji, a onda se tajno venčali na Maldivima

Lepa voditeljka priznala je da joj Željko do upoznavanja nije bio nimalo simpatičan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Jovana i Željko, Eurosong, foto:PrintScreen/Youtube/Angelaeurovision

Voditeljka Jovana Joksimović i pevač i autor Željko Joksimović u skladnom su i srećnom braku već šest godina. Njih dvoje inaju troje dece, sina Kostu i bliznakinje Anu i Srnu, dok Željko iz prvog braka ima i ćerku Minu. Ljubavna priča Jovane i Željka spada u najčudnije ali i najromantičnije.

Jovana i Željko upoznali su se 2008. godine kada su odabrani da budu voditeljski par “Evrovizije”. Jovana je otkrila pojedinosti njihovog upoznavanja, a rekla je i da je to bilo “zaljubljivanje na prvi dodir”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Desilo se. Ja sam znala, sigurna sam bila da ću dobiti da vodim “Eurosong”. Nisam to krila, želela sam. Tijanić je znao i uživao je da nas gleda kako se mi gledamo. Bilo je to mučenje, i sećam se da je on, Tijanić, mene zamolio da mu pomognem… Tada sam prvi put videla Željka i bio je sladak. Željko kada priča kako je mene upoznao, govori kako me je prvi put video s leđa i pitao: “Ko je ova devojka”.  Tada smo se prvi put upoznali”, ispričala je kroz svoj prepoznatljivi osmeh poznata voditeljka, pa otkrila da je ona predložila da Željko sa njom vodi “Eurosong”.

Željko i Jovana Joksimović, foto: E-stock/C.Vukojicic

“Onda se dogodio veliki sastanak i pričalo se ko će da bude muškarac voditelj. Ja sam rekla: “Znate šta, direktore, ako ima pravde, to će biti Željko Joksimović, ali nemojte, molim vas. On mi uopšte nije simpatičan… Sve ostalo je legenda. Zajedno smo 12 godina”, otkrila je tada Jovana.

Joksimović je međutim otkrio da se pomalo dvoumio u vezi sa stupanjem u ljubavnu vezu sa Jovanom, ali da ga je ona jednim detaljem “kupila”.

“Kada smo se upoznali Jovana me je jednom vozila, imala je super neki besan auto i to vam je ekskluziva. I ona me tako vozi, a ja čisto da otvorim ladicu da vidim šta to ima napred, i naravno tamo je imalo nekih “divljaka”, CD-ova na kojima ništa ne piše, i naravno, moj CD. To je presudilo! Neko vreme sam se dovoumio, ali kad sam video CD, to je bilo sigurno”, rekao je Željko.

Inače, i Jovana i Željko bili su u dugim vezama u trenutku kada su se upoznali. Jovana je tada bila verena sa bivšim direktorom BK televizije Aleksandrom Zeremskim, dok je Joksimović bio u vezi sa manekenkom i voditeljkom Adrianom Čortan.

Iako im nije bilo lako da donesu odluku i prekinu veze sa partnerima, Jovana je jednom prilikom istakla da su morali to da urade i budu “pošteni prema sebi”.

Željko i Jovana Joksimović, foto: E-stock

“S jedne strane, i ja sam bila zauzeta, a i on (Željko) je bio. Nije lako doneti takve odluke, ali kad nema dece, te stvari su lakše. Moraš biti pošten prema sebi. Ma koliko to delovalo teško, onog trenutka kada se zaljubiš, ti si već prevario osobu s kojom si u vezi. Jednostavno, ne možeš ništa da uradiš. Kad si zaljubljen, ne planiraš svoj život tako da provodiš vreme s jednom osobom, nego razmišljaš gde ćeš da sretneš tu drugu osobu i sedneš s njom. To je ta istina koju stavljamo kao nešto što je primarno, a ne želimo da je čujemo. Mislim da je pošteno da kažeš osobi preko puta sebe da si se zaljubio i da vidimo šta ćemo”,  zaključila je Jovana svojevremeno za Kurir.

“Mislim da se nešto između dvoje ljudi desi ili ne desi. Ta zaljubljenost koja dolazi kao prva emocija, taj neki životinjski instinkt koji ne možeš da sprečiš, meni se dogodilo kada sam imala 27 godina”, kazala je Jovana Joksimović govoreći o Željku za Grand TV i dodala:

” Pre toga sam bila u jednoj ozbiljnoj vezi i nisam imala nijedan razlog da ne krenem za svojim osećanjima. Mislim da je to bilo poprilično iskreno s moje strane. Zaljubila sam se i želela sam da živim svoju ljubav i tako sam odlučila, a i Željko je tako odlučio. I tako mi postadosmo prvi evrovizijski bračni par.”

Ovaj popularan par venčao se na Maldivima 2014. godine i to na Jovanjdan.

Željko i Jovana Joksimović, foto: E-stock

“Maldivi su verovatno jedno od najromantičnijih mesta na svetu. Jovana i ja smo pre četiri godine prvi put bili tamo i mnogo nam se svidelo. Kasnije, kad god smo razgovarali o mestu na kom bismo se jedno drugom zakleli na večnu ljubav, nekako smo oboje pominjali baš to ostrvo, na kom smo bili i hotel u kom smo i prvi put odseli. I eto, uoči Svetog Jovana otputovali smo, venčali se baš na praznik i proveli divan sedmodnevni medeni mesec u rajskom ambijentu”, rekao je Željko jednom prilikom za Blic.

M.M.



Izvor: Objektiv.rs, Blic, Kurir, Story, piplmetar.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar