Skrivena erogena zona koja obećava duže vrhunce: Čuli ste za G, a da li ste znate gde se nalazi A-TAČKA?

Ženama obećava zadovoljstvo koje može da potraje i do 20 sekundi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ haritanita

Kada govorimo o odnosima, mnogo je načina na koje možete jedno drugo dovesti do vrhunca.

Idealno je kada među partnerima postoji jaka hemija i kada se u krevetu dobro “slažu”, ali, uvek je dobro eksperimentisati i “začiniti” stvari u spavaćoj sobi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Verujemo da ste svi čuli za G-tačku, koja obećava snažne orgazme, ali, zapravo, to nije jedina tačka koja može obezbediti “vatromet” u krevetu i duge vrhunce.

Naime, Ivon Fulbrajt, autorka knjige “Vodič za bolji seks i neverovatno vođenje ljubavi” tvrdi da postoji još jedna tačka koja može da pruži neverovatan orgazam koji traje znatno duže od vaginalnog, a nalazi se duboko unutar vagine, odnosno između grlića materice i bešike.

Foto: Freepik/freepic.diller

“A-tačka, sastoji se od vrlo osetljivog tkiva koje vlaži kada se stimuliše, pa zato stimulacija ove tačke mnogo znači ženama koje imaju povremene ili stalne probleme sa suvoćom vagine”, kaže seksualna savetnica Ada Kadel. Kako ona dalje objašnjava, najlakše je pronaći ovu tačku tako što ćete prvo locirati G-tačku, a potom pomeriti prst malo dublje.

Ona ističe da je prednost A-tačke to što njenom stimulacijom orgazam traje 20 sekundi duže od običnog, i dodaje i da je teško ovu tačku locirati u prvih par pokušaja, pa savetuje da budete strpljivi.

Neki tvrde da je priča o A-tački izmišljena, te su mišljenja u većini slučajeva podeljena. Ginekolog dr. Meri Džejn Minkin, kaže da ne postoji anatomski dokaz o postojanju A-tačke. Iako su neki delovi vagine osetljiviji od drugih, nije moguće definisati određenu tačku koja bi dovela do višestrukih orgazama, zaključila je na kraju.

Da li vi mislite da A-tačka postoji? Bacite se u “istraživanje” i pišite nam u komentarima.



Izvor: Objektiv.rs, healthline.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar