Ima tih dana, kada nas jednostavno mrzi da smišljamo novo jelo za svaki obrok.
Proveli ste sate u kuhinji, spremajući ručak, a sad treba da ponovite sve i za večeru.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Ostaci obroka najčešće završe u kanti za đubre, a mogu se zapravo iskoristiti na drugačiji način.
Ukoliko ste spremali rižoto i niste pojeli sve, a ljubitelji ste pohovanog, onda su ove brze kuglice, pravo rešenje za vas.
Potrebni su vam dakle, ostati od rižota, malo mocarele ili nekog drugog kačkavalja i jaje i brašno za pohovanje.

Postupak je jednostavan:
U zavisnosti koliko rižota vam je ostalo, biće vam potrebno jedno ili dva jajeta. Razdvojite belana i žumanca, a žumanca dobro umutite pa promešajte sa rižom.
Kašikom zahvatite smesu i formirajte loptice, a u sredinu stavite komadić kačkavalja. Uvaljajte između dlanova, kako bi formirali loptice.
Belanca dobro umutite.
Nakon toga loptice od rižota uvaljajte u brašno, pa u belanca i pržite na srednjoj temperaturi u tiganju.
Okrećite ih s vremena na vreme, sve dok ne porumene.
I to je to. Večera gotova, po savetu kuvara sa portala The Kitchn
Probajte i javite nam utiske. Garantujemo da se nećete pokajati.
Komentari (0)