Kada čujemo “čaj”, odmah pomislimo na prehladu.
Mnogi od nas su navikli da ih piju samo kada imaju zdravstvene probleme.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Dok ljubitelji čajeva znaju da su oni izuzetno korisni.
Najnovija istraživanja jednu vrstu čaja povezuju sa smanjenjem šećera u krvi.
Prema rečima stručnjaka sa kineskog Tinajin univerziteta, crni čaj, u odnosu na ostale čajeve, sadrži veću količinu polisaharidnih malterija.
Polisaharidi u čaju rekudukuju nivo šećera u krvi i upravo zbog toga se dijabetes u Kini i Japanu, između ostalog, tretira i čajem koji se pravi od svežih biljki.
Brojne blagodati čaja odavno su poznate, a najnovija istraživanja ovaj napitak povezuju sa smanjenjem glukoze u krvi.
Novo otkriće ukzauje na to da polisaharidi u čaju koče enzim koji se zove alfa-glukozidaza, a koji skrob pretvara u šećer.
Upravo to rade i lekovi protiv dijabetesa tipa 2.
Još uvek nije poznato da li konzumacija ovog čaja zaista pomaže u lečenju dijabetesa. Kako bi se otkrio tačan oblik polisaharida iz crnog čaja, potrebna su dalja istraživanja.
Komentari (0)