Naučnici u crnom ČAJU otkrili polisaharide koji redukuju ŠEĆER u krvi

Još uvek nije poznato da li crni čaj pomaže u lečenju dijabetesa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/stockking

Kada čujemo “čaj”, odmah pomislimo na prehladu.

Mnogi od nas su navikli da ih piju samo kada imaju zdravstvene probleme.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dok ljubitelji čajeva znaju da su oni izuzetno korisni.

Najnovija istraživanja jednu vrstu čaja povezuju sa smanjenjem šećera u krvi.

Prema rečima stručnjaka sa kineskog Tinajin univerziteta, crni čaj, u odnosu na ostale čajeve, sadrži veću količinu polisaharidnih malterija.

Polisaharidi u čaju rekudukuju nivo šećera u krvi i upravo zbog toga se dijabetes u Kini i Japanu, između ostalog, tretira i čajem koji se pravi od svežih biljki.

Brojne blagodati čaja odavno su poznate, a najnovija istraživanja ovaj napitak povezuju sa smanjenjem glukoze u krvi.

Foto: Freepik/KamranAydinov

Novo otkriće ukzauje na to da polisaharidi u čaju koče enzim koji se zove alfa-glukozidaza, a koji skrob pretvara u šećer.

Upravo to rade i lekovi protiv dijabetesa tipa 2.

Još uvek nije poznato da li konzumacija ovog čaja zaista pomaže u lečenju dijabetesa. Kako bi se otkrio tačan oblik polisaharida iz crnog čaja, potrebna su dalja istraživanja.



Izvor: Objektiv.rs, Azra.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar