BEZ ODLAGANJA

Stefanović o Amber Alertu u Srbiji: U slučajevima nestanka dece sve aktivnosti se preduzimaju momentalno

Stefanović je razgovarao sa predsednikom Fondacije Amber Alert Evrope i direktorom policijske ekspertske mreže za nestale osobe

Foto. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas putem video linka sa predsednikom Fondacije Amber Alert Evrope Frankom Hoenom i direktorom policijske ekspertske mreže za nestale osobe Damjanom Mikličem o mogućnosti potpisivanja memoranduma o razumevanju sa ovim organizacijama i uspostavljanju saradnje.

Stefanović je naglasio da Ministarstvo unutrašnjih poslova u slučajevima nestanka dece sve aktivnosti preduzima momentalno i bez odlaganja, pod pretpostavkom da je nestalo dete ugroženo, sve dok se ne dokaže suprotno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Istakao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova spremno i otvoreno za razgovore o modalitetima saradnje u pogledu uvođenja Amber Alert sistema u našoj zemlji, u skladu sa pozitivnim srpskim zakonodavstvom.

Naglasio je da želi “srpski” Amber Alert, kao i da činimo najviše što možemo za miran san svakog deteta.

Foto. Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Jedna od prioritetnih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, kako je naveo Stefanović, jeste potpuna sigurnost i bezbednost naših najmlađih.

Prema njegovim rečima, cilj Ministarstva je da adekvatno odgovori na sve rizike koji mogu da dovedu do nestanka dece, kako bi se izbeglo da bude trajnih posledica po njihovo zdravlje.

Ministar je ukazao da je protok vremena od suštinskog značaja prilikom nestanka dece i procesuiranja tih slučajeva.

Predsednik Fondacije Amber Alert Evrope Hoen pozdravio je spremnost Ministarstva unutrašnjih poslova da bude deo Amber Alerta Evrope i ocenio je da je način na koji srpska policija postupa u slučajevima nestanka dece efikasan i dobar.

Stefanović o borbi protiv narkotika: Važno je da dižemo svest, da nema podele na “teške ” i “lake” droge

Hoen je rekao da je ova organizacija spremna da pruži svu potrebnu pomoć i podršku u podizanju kapaciteta MUP-a u ovoj oblasti.

“Mi smo jedna velika porodica”: Stefanović sa decom stradalih pripadnika MUP-a (FOTO+VIDEO)

Direktor policijske ekspertske mreže za nestale osobe Miklič istakao je da je u slučajevima nestanka dece razmena informacija od presudnog značaja i izrazio spremnost ove organizacije za saradnju sa srpskom policijom u ovoj oblasti.

Izvor:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar