VELIKI GUBICI

Njihove SMRTI ŠOKIRALE su sve: Neki su već bili legende, a nečije karijere prekinute su u samom usponu!

Saobraćajne nesreće, trovanja i teške bolesti...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Toše u emisiji, Foto: Youtube/Printscreen

Za nešto malo više od deset godina, Srbija je ostala bez mnogih svojih umetnika.

Tužna sudbina “Novih Fosila”: Čak četiri člana grupe otišla su prerano i iznenada…

Dosta pevača i glumaca je tragično izgubilo život, a većina njih bila je na samom usponu svoje karijere koja je tako naglo prekinuta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Toše Proeski sa nagradom, Foto: E-Stock/ Miloš Rafailović

Tragedija koja je najviše šokirala čitav region svakako je pogibija makedonskog pevača, Tošeta Proeskog. On je poginuo 2007. godine sa samo 26 godina, kada se vraćao sa nastupa. Toše je važio za jednog od najboljih pevača na ovim prostorima, njegove pesme se i danas slušaju, a do smrti je izdao ukupno sedam albuma. Neke njegove pesme objavljenje su i posthumno, među kojima i one na engleskom jeziku.

TRAGEDIJE porodice Kojić: Keba ostao bez strica, a nikad nije prežalio smrt BRATA koja ga je obeležila!

U 2008. godini dvoje domaćih velikih umetnika napustilo je ovaj svet. U pitanju su Dino Dvornik i Sonja Savić.

Dino Dvornik u spotu “Hipnotiziran”, Foto: Youtube/Printscreen

Hrvatski fank muzičar imao je samo 44 godine kada je umro usled kombinovanja lekova za smirenje, spavanje, protiv bolova i antidepresiva. Iza sebe je ostavio suprugu Danijelu i ćerku Elu a poštovaoci njegove muzike i danas održavaju sećanje na slavnog muzičara.

Srce joj je tada IŠČUPANO! Draženova majka: “Taj čovek je pre tragedije video dve žene koje mog sina ODVODE U SMRT!”

Sonja Savić u emisiji “Veče sa zvezdama”, Foto: Youtube/Printscreen

Srpska glumica Sonja Savić umrla je samo nedelju dana nakon što je proslavila svoj 47. rođendan. Prema zvaničnom izveštaju umrla je od predoziranja, a tokom svoje zavidne karijere nagrađena je i na filmskom festivalu u Veneciji, za ulogu u filmu “Život je lep”. Pored ovoga, poznata je po ulogama u filmovima: “Mi nismo anđeli”, “Šećerna vodica”, “Majstor i Šampita”, “Kako je propao rokenrol” i mnogim drugim, a glumila je u preko 50 filmova.

Foto: Screenshot Youtube

Na autoputu Subotica – Beograd 2011. godine poginuo je i pevač Ljubiša Stojanović Luis. Vest o njegovoj smrti sve je ostavila u šoku, a iza Luisa ostali su žena, četiri sina i dve ćerke. Njegov sin Marko, koji je uzeo očevo umetničko ime Luis i sam je danas popularan muzičar. Većina Luisovih pesama su bezvremenski hitovi i omiljene su na svim proslavama i u kafanama, a zanimljivo je da je ovaj pevač svojevremeno učestvovao na Beoviziji, zajedno sa grupom “Flamingosi” i predstavili su se pesmom “Ludi letnji ples”, zauzevši prvo mesto na ovom takmičenju.

Foto: Screenshot Youtube

Nažalost, 2011. godina nije bila kobna samo po Luisa. U saobraćajnoj nesreći kod Beograda poginuo je i pevač Darko Radovanović u svojoj 35. godini, koji je iza sebe ostavio suprugu i malu ćerku. Hit koji je otpevao sa koleginicom Ivanom Selakov, “Ako je do mene”, proglašen je duetom godine za 2010. godinu. I Darko se, takođe, takmičio na Beoviziji 2003. godine, sa pesmom “Stidim se”.

Kum Darka Radovanovića progovorio o neprežaljenom gubitku: Video sam ga sat vremena pre TRAGEDIJE (FOTO)

Foto/PrintScreen/Youtube

Glumačka legenda, Dragan Nikolić, napustio je ovaj svet 11. marta 2016. godine nakon duže borbe sa bolešću digestivnog trakta. Bez legendarnog Gage gotovo da nismo mogli da zamislimo neki domaći film ili seriju, a neke od značajnijih uloga su mu u: “Porodičnom blagu”, “Nožu”, “Ranjenom orlu”, “Pljački Trećeg rajha”, “Belom odelu”, “Ivkovoj slavi” i mnogim drugim, a karijeru mu je obeležila uloga Flojda. Kada je umro, Gaga je imao 72 godine.

Marinko Madžgalj u emisiji “Posle aplauza”, Foto: Youtube/Printscreen

Ubrzo posle Gage, napustio nas je još jedan glumac. U pitanju je Marinko Madžgalj čija je smrt potpuno šokirala sve. Njemu je 2015. godina dijagnostikovan rak pankreasa i, mada se činilo da se nakon operacije oporavlja, Marinko ipak nije izdržao. Bio je jedan od najperspektivnijih mladih glumaca, najpoznatiji po ulogama u “Crnom Gruji”, “Ranjenom orlu” i “grehu njene majke”, a sa Ognjenom Amidžićem je osnovao i grupu “Flamingosi”. Iza sebe je ostavio ćerkicu koju je dobio u braku sa glumicom Dubravkom Mijatović.

Foto/E-Stock

I legendarni Velimir Bata Živojinović napustio nas je 22. maja 2016. godine. Bata nije bio poznat samo kod nas, svi odlično znaju koliko su ga voleli i cenili u Kini, u kojoj je njegov Valter bio svojevrsna ikona. On je glumio u otovo svim ratnim i partizanskim filmovima bivše Jugoslavije a poznat je i po ulogama u serijama: “Porodično blago”, “Srećni ljudi”, “Bolji život”, “Seljaci”, kao i u filmovima “Lepa sela lepo gore”, “Led”, “Ptice koje ne polete”, a zapaženu ulogu imao je i u serijalu “Lude godine”.

Foto/Printscreen/Youtube

Vest o smrti Nebojše Glogovca nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ovaj glumac umro je u februaru 2018. godine nakon kraće borbe sa karcinomom pluća. Iza sebe je ostavio suprugu i troje dece, a domaća kinematografija ostala je bez jednog od najdražih i najkvalitetnijih glumaca. Neke od značajnijih uloga su mu u “Porodičnom blagu”, “Nebeskoj udici”, filmu “klopka”, a jedna od poslednjih uloga mu je u seriji “Nemanjići” u kojoj je glumio Vukana Nemanjića.

Foto/Printscreen/Youtube

Iste godine, u oktobru mesecu, napustila nas je i Milena Dravić. Ona je veoma patila za svojim suprugom Draganom Nikolićem, a njihova ljubav mnogima je mogla biti uzor. Milena je važila za jednu od najvećih dama na ovim prostorima, a neke od značajnijih uloga su joj u filmovima: “Nije lako s muškarcima”, “Laf u srcu”, “Zona Zamfirova”, kao i u serijama: “M(j)ešoviti brak”, “Sinđelići”, “Lud, zbunjen, normalan” i mnogim drugim.

Neda Arnerić
Pritnscreen/Youtube

U januaru ove godine napustila nas je i glumica Neda Arnerić u 66. godini života. Ona se dugo borila sa depresijom, a pre par godina doživela je i nezgodu nakon pada sa balkona, od čega se oporavljala i što je ostavilo posledice po njeno zdravlje. Neda je glumila u preko 110 filmova i odigrala preko 40 uloga u predstavama.

B.K.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar