BRZO I LAKO

Ništa kao hrskava ćabata sa maslinama: Pripremite hleb ili slane štapiće koje će svi obožavati (FOTO)

Kombinujte ih sa nekim umakom ili ih jedite bez ičega

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ RitaE

Ukoliko je pecivo ono što najviše volite da jedete, onda je današnji predlog pravi izbor za vas.

Ćabata ili štapići, vi odlučite.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo pecivo, poreklo vuče iz severne Italije, a ime ćabata, koje u prevodu znači papuča, dobilo je zbog svog karakterističnog, pljosnatog, širokog i izduženog oblika.

Pravi se lako i brzo i najbolje od svega, ne košta mnogo.

Najskuplji sastojak su zapravo masline.

Potrebno vam je:

500g brašna

1 kesica suvog kvasca

200g maslina (ili manje, na vama je)

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

Priprema:

Suve sastojke pomešajte u dubokoj činiji.

Zamesite mlakom vodom ali tako da testo ne bude previše tvrdo.

Rernu uključite na najvišu temperaturu.

Hleb zamesite na ravnoj ploči posutoj brašnom, a potom ga istanjite oklagijom i isecite na 6 jednakih delova.

Svaki od delova rastegnite u štapić, a potom utisnite u testo masline, koje ste pre toga isekli na kolutiće.

U pleh stavite papir za pečenje i poređajte štapiće.

via GIPHY

Premažite ih vodom da ne bi bili previše brašnjavi.

I najbitnije – na dno rerne stavite šerpicu sa vodom, da bi štapići bili hrskavi.

Pecite ih pola sata, sve dok ne porumene.

Ukoliko pravite hleb, postupak je isti, s tim što ćete masline dodati kad zamesite testo, a potom ćete ga premesitite još jednom, piše na Ručak za 200 dinara.
I to je to.

Jednostavno, lako i neverovatno ukusno.

Prijatno!

View this post on Instagram

⚡⚡cena za 6 štapića: oko 160 dinara Inspiracija su mi bili posni štapići iz @hlebikifle_ koji su predivni, pa sam odlučila da ih rekreiram kod kuće. Idu savršeno sa tahinijem, može mesto hleba, može za užinu, kako god volite ❤️ ?️ ŠTAPIĆI SA MASLINAMA NA VODI ?️ Sastojci (za 6 štapića): – 500g brašna tip 500 – 1 kesica suvog kvasca – oko 200g maslina – 1 kašičica soli – 1 kašičica šećera ?️ Priprema: 1. Brašno stavite u činiju, pomešajte sa kvascem, solju i šećerom. Zamesite mlakom vodom tako da testo ne bude previše tvrdo. Uključite rernu na najjače. 2. Izbacite testo na brašnjavu radnu površinu i kratko mesite. Od testa napravite pravougaonik (otprilike) i isecite ga na 6 jednakih delova. 3. Svaki od 6 delova razvucite u štapić. Masline isecite na kolutiće i utisnite ih u štapiće, tako da ih lepo "ušuškate". Prebacite na pleh obložen pek papirom. Možete još koju maslinu utisnuti odozgo čisto zbog šmeka. 4. Svaki od štapića premažite malo vodom da ne bi bili mnogo brašnjavi. 5. Na dno rerne stavite šerpicu za vodom, da bi bili hrskavi. Pecite oko pola sata dok ne porumene. Prijatno! #rucakza200dinara #recipes #recepti #rucak #hrana #zdravahrana #ukusno #prijatno #kuhanje #kuvanje #tasty #beograd #belgrade #srbija #serbia #dinner #lunch

A post shared by RUČAK ZA 200 DINARA (@rucakza200dinara) on



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar