Toyota Land Cruiser 2020: Osveženje donosi novu tehnologiju i više snage (FOTO)

Motor, uparen sa šestostepenim automatskim menjačem, omogućava max brzinu od 175 km/h

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Toyota

Legendarni Toyotin Land Cruiser, terenac sa off-road nasleđem dugim sedam decenija, u klasi “pravih” terenaca poznat je po pouzdanost i vrhunskim terenskim sposobnostma, uz koje nudi komfor i dozu luksuza.

Land Cruiser je za 2020. dobio snažniji četvorocilindrični dizel motor zapremine 2.8 litara, sa 16 ventila. Maksimalna snaga povećana je na 204 KS, u rasponu od 3.000 do 3.400 obrtaja, dok je maksimalni obrni moment 500Nm, pri 1.600 do 2.800 obrtaja u minutu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Motor, uparen sa šestostepenim automatskim menjačem, novom Land Cruiseru omogućava maksimalnu brzinu od 175 km/h, uz ubrzanje do “stotke” za 9,9 sekundi.

Manja potrošnja goriva

Od noviteta, tu su još Stop & Start tehnologija, Toyota Safety Sense sistem s aktivnom bezbednosnom tehnologijom, kao i poboljšani multimedijalni sistem. Nov je i Black Pack paket koji će biti dostupan u celoj gami.

Uvođenje Stop & Start tehnologije doprinelo je smanjenju prosečne potrošnje goriva na sedam litara na 100 kilometara, kao i emisije CO2.

Spoljašnji izgled novog Cruisera sa opcionim Black Pack dodacima odlikuje se prednjom maskom od crnog hroma, ukrasima na zadnjem delu, svetlima za maglu uokvirenim crnim ramovima, spoljnim retrovizorima i uočljivim zadnjim svetlima, dok je unutrašnjost opremljena crnom centralnom konzolom i obradom centralnog tunela.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar