Tajna “Maratonaca”: Jedna od kultnih scena srpskog filma je snimljena na prevaru

Reč je o sceni u kojoj se pojavljuju Melita Bihali i Mića Tomić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Jedna od najneverovatnih filmskih “prevara” u srpskoj kinematografiji dogodila se za vreme snimanja kultnog ostvarenja “Maratonci trče počasni krug” u kojem je Mića Tomić igrao Maksimilijana Topalovića, a glumica Melita Bihali služavku Olju.

“Maratonci trče počasni krug” jedan je od najpoznatijih filmova domaće kinematografije koji i sada, 38 godina nakon premijere, izaziva smeh, suze i mnogobrojne komentare, a priče sa snimanja ovog ostvarenja nikada ne izlaze iz mode, piše Istorijski Zabavnik.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Osim plejade neverovatnih glumaca koji su nosili naslovne uloge u ovom ostvarenju, ništa manje značajne nisu ni sporedne role. Jedna od najupečatljivijih takvih uloga – onu sluškinje Olje, bila je poverena glumici Melita Bihali, a upravo jedna njena zajednička scena sa veteranom srpskog glumišta Mićom Tomićem, postala je legendarna.

Kada stiže šesta sezona serije “Peaky Blinders”? Evo šta znamo o novim epizodama

Reč je o sceni u kojoj Maksimilijan Topalović (Mića Tomić) u kadu uvlači sluškinju Olju (Melita Bihali). Malo ljudi zna da scena prema originalno scenariju uopšte nije trebalo da izgleda tako! Naime, kako bi postigli što bolji efekat iznenađenja, reditelj Slobodan Šijan i Mića Tomić su se dogovorili da je tako snime bez znanja Melite, pa da tako i njen vrisak i smeh budu uverljiviji.

Legendarni Orson Vels je govorio: “Najbolji glumac na celom svetu je Pavle Vuisić”

Glumičino iznenađenje bilo je dakle, apsolutno stvarno, ali je kasnije Melita ispričala da je scena ispala veoma simpatična i spontana i da se, naravno, zbog nje nije naljutila.



Izvor: istorijskizabavnik.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar