Uzeo skoro POLA MILIONA: Turistima obećavao izlete i razgledanja , SVE ih je prevario

Osumnjičeni se tereti da je preduzeće kojim je rukovodio i budžet Republike Hrvatske oštetio za oko 3,5 miliona kuna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Ivan Ivankovic

Osumnjičeni se tereti da je preduzeće kojim je rukovodio i budžet Republike Hrvatske oštetio za oko 3,5 miliona kuna.

Zloupotrebe u poslovanju, utaja poreza, povreda vođenja trgovačkih knjiga … neka su od dela za koja se sumnjiči 40-godišnjak iz Dubrovnika, protiv kojeg je podneta krivična prijava jer je jedno preduzeće iz Dubrovnika i državni budžet oštetio za oko 3,5 miliona kuna (oko 460.000 evra).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, 40-godišnjak se sumnjiči za veći broj krivičnih dela i to: zloupotrebu poverenja, utaju poreza ili carine, neisplatu plate, povredu prava iz socijalnog osiguranja i povredu obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga počinjenih na štetu imovine trgovačkog društva i na štetu Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva, tokom 2017. i 2018. godine turistima organizovao i pružao usluge izleta, transfera i razgledavanja Dubrovnika.

Turistima koji su plaćali u gotovini nije izdavao fiskalne račune, te nije prikazivao stvarno ostvarene prihode, obaveze plaćanja PDV-a i obveze plaćanja poreza na dobit.

Osim što je oštetio državnu kasu, sumnjiči se i da je svojim zaposlenima pored plate isplaćivao 20 posto provizije od prodatih usluga, ali na to nije plaćao doprinose i poreze na plate. Prihod od turističkih usluga nije evidentirao u knjigovodstvenim evidencijama, niti je novac polagao na račun firme već ga je, kako se sumnja, zadržavao za sebe



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar