Srpsko kolo na distanci i čarobni zvuci violine: Sabor će ove godine drugačije izgledati (VIDEO)

Zdravlje je na prvom mestu

Foto/Rina

Pre tačno godinu dana osnovan je Sabor violinista Srbije u selu Pranjani, na pola puta između Takova i Miloševe Dobrinje. Ovogodišnji Sabor odložen je zbog aktuelne situacije, ali Pranjanci ne odustaju i on će biti obeležen sledeće subote veličanstvenim kolom na distanci.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Odsviraće ga pet najboljih srpskih violinista. Biće podignuta i saborska zastava ali izostaće takmičarski deo kao i posetioci koje organizatori nisu pozivali, kako se zdravlje ljudi ne bi dovodilo u pitanje. Mini svečanost odigraće se u centralnom delu varošice gde će biti otkriven postament violinisti i ploča na kojoj su ispisana imena pobednika prvog Sabora a na kojoj će se, u vremenu koje dolazi, upisivati i budići, piše Rina.

“Na današnji dan održan je jedan od najuspešnijih, veličanstvenih skupova posvećenih narodnom stvaralaštvu. Bio je to prvi Sabor violinista Srbije. Ostaće za naredna pokoljenja a zauvek je promenio istoriju male planinske varošice. Selo Pranjani tada je postalo prestonica violine, i tako će biti u decenijama koje dolaze”, rekao je Gvozden Nikolić, jedan od osnivača sabora.

Evo kako je izgledao prošlogodišnji Sabor:

Izvor: RINA

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar