Vraćamo se u prošlost: Ovako bi zvučale Šakira i Doli Parton da su živele u srednjem veku (VIDEO)

Poslušajte nove verzije pesama "Hips don't lie" i "Jolene"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Izgleda da je povratak u prošlost ipak moguć, bar uz pomoć muzike. To je odlično dočarao sastav “Bardkor” koji je svetu predstavio kako bi zvučale Šakira i Doli Parton, da su njihove pesme nastajale u srednjem veku.

Pravi hit na društvenim mrežama su postali hitovi pop muzike, preoblikovani mekim ženskim vokalima, žičanim instrumentima i uz nešto flaute. Novi muzički fenomen polako se pomalja iz anonimnosti.

Ova muzička poslastica nastala je zahvaljujući članovima grupe “Bardkor”(Bardcore). Naziv grupe nastao je od keltske reči bard, što znači pesnik ili onaj koji priča priče. Sve njihove obrade su dostupne na Jutjub kanalu “Hildegard fon Blingin”. Međutim, sada već možete da nađete desetine kanala ovog tipa.

Ove obrade nisu samo muzički prilagođene epohi srednjeg veka već su i stihovi hitova iz 20. i 21. veka prerađeni tako da deluju kao da su pisani nešto pre Šeksprovog vremena. U pitanju je novi muzički žanr za koji nismo znali da nam je potreban. Ali, već posle prvog slušanja “Bardkora” nekima zvuk priraste za srce, preciznije uho.

Trenutno su najpopularnije numere “Jolene” Doli Parton i “Hips Don’t lie” Šakire, ali postoje obrade svih poznatijih pop pesama.



Izvor: Objektiv.rs, RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar