Znate li kako pravilno da zamrznete LUBENICU? Produžite “rok trajanja” ovom preukusnom POVRĆU

Smutije i ukusne kremove ne morate jesti samo usred leta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik/ExplorerBob

Lubenica je, definitivno, jedan od zaštitnih znakova leta.

I, verovatno, često imate osećaj da biste mogli da je jedete u nedogled.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo slatko povrće je bogato vodom i pomaže u hidriranju i rashlađivanju našeg organizma.

Ali, da li ste lubenicu nekada zamrzli i znate li šta možete da uradite sa njom u tom stanju?

Za razliku od većine voća, lubenica baš i neće dobro reagovati ukoliko je potopite u vodu, međutim, postoji način da je zamrznete i kasnije iskoristite.

Foto/Pixabay/Skitterphoto

Kako?

Isecite je na kockice ili je izdubite kašikom za sladoled, a zatim napravite kuglice, poređajte ih u pleh i zamrznite. Kada se, nakon nekoliko sati, komadići skroz budu zamrzli, premestite ih u posudu sa poklopcem i vratite ih u zamrzivač i koristite po potrebi, piše Mind Body Green.
Toliko je jednostavno!

“Ovako zamrznuta lubenica može da stoji 8 do 12 meseci”, kaže Sara Tomas-Draubau, inovatorka recepata i osnivačica Healthyish Foods.

Ovako zamrznutu lubenicu možete da koristite za smutije, ili da napravite krem od lubenice.

Foto/Freepik/tookapic

Recept:

Ubacite zamrznutu lubenicu u blender, zajedno sa nekoliko komada smrtunih banana, a zatim dodajte bademovo mleko i javorov sirup. Sve to blendirajte sve dok smesa ne postane potpuno glatka. Ovaj krem možete da jedete odmah, ili da ga zamrznete, pa služite kao sladoled.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar