Lubenica je, definitivno, jedan od zaštitnih znakova leta.
I, verovatno, često imate osećaj da biste mogli da je jedete u nedogled.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Ovo slatko povrće je bogato vodom i pomaže u hidriranju i rashlađivanju našeg organizma.
Ali, da li ste lubenicu nekada zamrzli i znate li šta možete da uradite sa njom u tom stanju?
Za razliku od većine voća, lubenica baš i neće dobro reagovati ukoliko je potopite u vodu, međutim, postoji način da je zamrznete i kasnije iskoristite.
Kako?
Isecite je na kockice ili je izdubite kašikom za sladoled, a zatim napravite kuglice, poređajte ih u pleh i zamrznite. Kada se, nakon nekoliko sati, komadići skroz budu zamrzli, premestite ih u posudu sa poklopcem i vratite ih u zamrzivač i koristite po potrebi, piše Mind Body Green.
Toliko je jednostavno!
“Ovako zamrznuta lubenica može da stoji 8 do 12 meseci”, kaže Sara Tomas-Draubau, inovatorka recepata i osnivačica Healthyish Foods.
Ovako zamrznutu lubenicu možete da koristite za smutije, ili da napravite krem od lubenice.
Recept:
Ubacite zamrznutu lubenicu u blender, zajedno sa nekoliko komada smrtunih banana, a zatim dodajte bademovo mleko i javorov sirup. Sve to blendirajte sve dok smesa ne postane potpuno glatka. Ovaj krem možete da jedete odmah, ili da ga zamrznete, pa služite kao sladoled.
Komentari (0)