Širom Francuske zbog pogoršane situacije obavezne maske

Sve više gradova u Francuskoj, posebno u turističkim oblastima, uvodi obavezne maske

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

U čuvenom letovalištu Sen Tropeu na francuskoj rivijeri, poznatom po vrhunskim letnjim zabavama na plaži, od danas će biti obavezno nošenje maski za lice na otvorenom, navodi AP.

Sve više gradova u Francuskoj, posebno u turističkim oblastima, uvodi obavezne maske jer se kriza sa korona virusom ponovo zahuktava, sa više od 2.000 novih slučajeva prijavljenih u petak, što je najveći jednodnevni porast od maja.

Od subote, nošenje maske napolju je obavezno i u nekim prenasljenim delovima Marseja, drugom najvećem gradu Francuske.

U Parizu će od ponedeljka nošenje maski biti obavezno u delovima grada u kojima su velike gužve, a razlog je porast broja zaraženih korona virusom, saopštile su danas gradske vlasti.

Obaveza se odnosi na sve starije od 11 godina, prenosi Rojters.

Kako je saopštila prefektura Pariz, zone u kojima će maske biti obavezne biće precizirane u posebnom saopštenju i svakodnevno će se situacija procenjivati.

Zdravstvene vlasti u petak su prijavile 9.330 novih slučajeva i saopštile da se virus sve više širi naročito među mladima. Tokom nedelje je obavljeno više od 593.600 testova. Francuska je prijavila ukupno preko od 30.300 smrti od kovid-19 u bolnicama i staračkim domovima.

 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar