Znate li šta je LJUBAVNO BOMBARDOVANJE? Kako da ga prepoznate i zašto morate da raskinete ODMAH?

Obratite pažnju na nekoliko upozoravajućih znakova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pexels.com/ Pami Avilés

Kada nešto izgleda previše dobro da bi bilo istinito, obično se pretvori u nešto sasvim drugačije, često u laž ili privid.

Psiholozi ističu da je jedan od najčešćih oblika ljubavne manipulacije “ljubavno bombardovanje” koje nije lako prepoznati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ukratko, ova pojava se pojavljuje kada vas osoba, obično sa karakteristikama narcisa, na početku veze zasipa pravim “ljubavnim bombama”, od vas pravi princezu i osnovni cilj ovakvog ponašanje je da vas učini zavisnim od njega, i kada pokaže svoje pravo lice, već je kasno, vi ste već “uhvaćeni”.

Kako da prepoznate “ljubavno bombardovanje?

Sve se događa veoma brzo

“Bombarder” će vas već posle nekoliko dana zasuti pohvalama, pričati koliko ste od njega napravili bolju osobu, koliko ste lepi i savršeni. Stalno će ponavljati da ne mogu da veruju da su imali toliku sreću da vas upoznaju.

Foto/Pexels.com/ freestocks.org

Planiranje budućnosti

Već posle mesec dana veze, on priča o planovima za veridbu i venčanje, već je kupio i nekoliko brošura za svadbeno putovanje. Ukoliko se ovo događa, a da se niseo praktično ni upoznali kako treba, to je siguran znak da ste žrtva “ljubavnog bombardovanja”.

Zasipa vas poklonima

Ono o čemu ste sanjali, sada se događa. On vas zasipa poklonima i pažnjom, svaku priliku koristi da vm pokaže svoju naklonost. Ne prestajete da svojim prijateljima pričate koliko je on divan. To znači da ste “uhvaćeni” i on to zna.

Foto/Freepik/Freepik

Za sve kaže: DA

On se slaže sa svim što predložite – da, možemo na večeru, da, naravno da idemo u bioskop, da, tvoja drugarica je u pravu što je raskinula sa dečkom, on je morao da bude uviđavniji prema njoj… Sve ovo je maska, kasnije će reč: NE, biti njegov zaštitni znak.

Volim te

Posle kretkog vremena već je izjavio da vas voli, i to ponavlja u svakoj prilici i prosto vas zasipa izjavama ljubavi.

Razgovarate stalno

On šalje poruke bez prestanka, preko mobilnog, Fejsbuka, Instagrama… Insistira na beskonačnim razgovorima, a sve to opravdava svojom potrebom da vam ispriča koliko ste vi divni, ili koliko mu nedostajete. To možda jeste simpatično na početku, ali veoma brzo se pretvara u jedan od sistema kontrole.

Foto/Pixabay/Omar Medina Films

Suviše dobro

Vraćamo se na početak kada vam se čini da ste na sedmom nebu, ne možete da verujete svojoj sreći, mislite da je sve suviše dobro da bi bilo istinito… Ali, sledi faza otrežnjenja, kada on pokaže svoje pravo lice, vi ćete misliti da je to samo prolazna faza i da ćete se ubrzo vratiti na staro. Nećete.

Medeni mesec je završen

Iznenada, sve se promenilo, i vaša veza se iz čiste romantike pretvara u noćnu moru – umesto ljubavnih poruka, dobijate pitanja: Gde si ti? Šta radiš?, i tako po ceo dan. On više ne iskazuje bilo kakve emocije i hladan je prema vama.

Oni odlično znaju da ste “uhvaćeni” i da ćete (bar na početku otrežnjenja) uraditi sve da biste njega usrećili i tako se vratiti u fazu u kojoj je sve bilo tako savršeno.

Foto/Pixabay/Send $5 for cancer treatment PLEASE. PLEASE. PLEASE ?

Naravno, sve je stvar procene – ukoliko ste prepoznali sebe u samo jednoj ili dve stvari sa ovog spiska, to ne znači i da stvarno imate problem sa “ljubavnim bombardovanjem”.

Ali, ako duboko u sebi osećate da nešto nije kako bi trebalo, pročistite mozak i dobro razmislite u kakvoj ste vezi, i da li želite takav odnos.



Izvor: Objektiv.rs, yourtango.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar