Velike porcije salata i mesa, raznovrstan izbor povrća, dresinga i začina mogu da koštaju kao i ceo obrok sa mesom i prilogom, zbog čega biste svakako bolje prošli da to sve pripremite kod kuće i ponesete sa sobom.
Testenina u kombinaciji sa piletinom i povrćem daje sasvim dovoljnu kombinaciju energije i nutrijenata.
Iako možda deluje jednostavno i isuviše obično, ovu salatu možete obogatiti šparglom i pikantnim sosom.
Dovoljno je kalorična i obezbediće energiju za naporan dan.
Sastojci:
500 g testenine
2 vezice špargle
2 štapica celera
200 g iseckane, kuvane piletine
1 šolja seckanog, svežeg peršuna
125 ml maslinovog ulja
2 kašike sirćeta
2 kašike crnog luka
2 čena belog luka
40 g rendanog parmezana
Priprema:
Skuvajte testeninu u šerpi ključale, posoljene vode, a zatim iscedite i operite u hladnoj vodi. Ponovo ih procedite i prebacite u veću posudu.
U međuvremenu dobro zagrejte ulje i propržite šparglu na maslinovom ulju. Pržite i mešajte 4 minuta, dok sve ne omekša. Propržene špargle iseckajte na 5 cm dužine i dodajte u činiju gde ste već iseckali piletinu i celer.
Dodajte testeninu i sve dobro promešajte.
U blender stavite peršun, sirće, crni luk i beli luk i meljite dok ne dobijete glatku masu, a zatim tim sosom prelijte pastu. Na sve to pospite rendani parmezan.
Komentari (0)