NA DANAŠNJI DAN

Marlon Brando je umro pre 16 godina: Evo šta niste znali o glumačkoj ikoni Holivuda

Obeležio je jedan vek!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Legendarni Marlon Brando bio je jedan od najvećih glumaca i zavodnika Holivuda, a umro je 1. juna 2004. godine . Glumac čuven po filmovima “Kum”, “Tramvaj zvani želja”, “Poslednji tango u Parizu” je imao izuzetno zanimljiv život.

Izbačen iz dve škole

Brando je bio izbačen iz srednje škole zato što je, navodno, provezao motor hodnikom škole, tada ga je otac prebacio u Vojnu školu. Tamo se jedne noći, kako je on govorio, popeo na toranj za zvonom i skinuo ga. Ogromno zvono je zakopao na posedu škole, a zatim je tražio da se oformi komitet koji bi mogao da pronađe izgubljeni predmet. Niko nije saznao da je on kriv, ali je zbog drugih nestašluka izbačen.

Liftboj

Pre uspešne karijere se bavio mnogim neobičnim poslovima. U jednom trenutku je bio liftboj u jednoj robnoj kući, ali i konobar, kuvar i noćni čuvar.

Popravljanje kvarova u domu Tenesija Vilijamsa

Brando je trebalo da dođe na audiciju u kuću Tenesija Vilijamsa. Kada je shvatio da nema struje u kući i da Vilijams ima problema sa cevima prvo je sve kvarove popravio, a onda je počela audicija.

Novi izgled u “Apokalipsi danas”

Tako je za ulogu pukovnika u filmu “Apokalipsa danas” dobio honorar od milion dolara, trebao se pojaviti mršav i fizički pripremljen. Međutim na snimanju se pojavio sa dosta kilograma viška, nije ni pogledao scenario. Gotovo ceo film je improvizovao i nije mogao da nauči napisane rečenice.

Ukradeni Oskar

Glumac je priznao da nije shvatio da je njegov Oskar koji je dobio za ulogu u filmu “Waterfront” ukraden. Objasnio je da je tek 1994. godine shvatio da nagrada nije u njegovom domu. Tada ga je agent obavestio da Aukcijska kuća u Londonu želi da proda njegovog Oskara.

Bojkot Oskara

Odbio je da dođe na dodelu održanu 1973. godine i primi Oskara za najboljeg glumca u filmu “Kum”. Poslao je pripadnicu Apači plemena “Sacheen Littlefeather” da u njegovo ime odbije nagradu za najbolju mušku ulogu. Publika je negodovala kada je ona objasnila da je tu kako bi protestvovala protiv holivudske diskriminacije američkih indijanaca. Kasnije je nastao dodatni skandal kako se saznalo da Littlefeather (Malo Pero) uopšte nije indijanskog porekla, već da je reč o meksičkoj glumici Mariji Cruz.

Miljenik žena, ali i muškaraca

Svi znamo da je Brando bio veliki zavodnik i miljenih svih žena. Međutim, tokom života je verovao u slobodnu ljubav. Poznato je da je bio i u ljubavnim vezama sa muškarcima. Među njegovim ljubavnicima se pominju Vali Koks, Bob Dilan i Ričard Prajer.

Scenario na pelenama

Poznata je priča da tokom snimanja “Supermena” Brando nije mogao da zapamti rečenice koje je trebalo da izgovori. Zato su ih zasposleni ispisivali na pelenama koje je mali Supermen nosio. Ponovo pogledajte tu scenu, sigurno ćete primetiti čitanje sa pelena.

Neobično prijateljstvo

Malo ljudi zna da je talentovani glumac bio izuzetno blizak prijatelj sa Majklom Džeksonom. Najbliži su postali tokom poslednjih godina Brandovog života, provodio je mesece na ranču pop zvezde. Brandov sin Miko je godinama bio Džeksonov asistent i bodigard.

U čast ovog čuvenog glumca danas pogledajte neki od njegovih filmova! Zaista je glumačka legenda koja je obeležila jedan vek!

N.T.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar