Stručnjaci tvrde: Ono što voli u krevetu otkriva kakav je u vezi ali i u životu!

Poza koju voli može vam reći mnogo toga o planovima vašeg partnera sa vama

Foto/ Freepik/ prostooleh

Sto ljudi, sto ćudi a shodno tome i raznolikost seksualnih poza. Stručnjaci se dovijaju godinama da kroz različite studije i istraživanja, saznaju što više o nama na osnovu onoga što volimo u krevetu. A novija istraživanja ukazuju da postoji veza između karaktera muškaraca i omiljenih poza u seksu.

A ako se pitate kako ćete prepoznati omiljenu pozu vašeg partnera, odgovor je više nego lagan- to je ona u kojoj najviše uživa i koja ga vodi najčešće do samog vrhunca.

Stručnjaci za govor tela Jan Hargrejv, Dejvid Givens i Odri Nelson, otrivaju kakav je zapravo vaš dragi i kakve su mu namere sa vama na osnovu onoga što najviše voli

Misionarska

Muškarci koji vole misionarski položaju u seksu, u životu se strogo drže pravila, verni su i nežni partneri koji vas neće razočarati. No takvi muškarci definitivno nisu dosadni. U ovom položaju, sva njegova pažnja usmerena je na partnerku a tu su i kontakt očima, zagrljaji, poljupci. Ako želite stabilnost i razmenjivanje nežnosti, takav muškarac savršen je izbor za vas, istakao Hargrejv.

Foto/Freepik.com/cookie_studio

“Kašika” za osećajnog tipa

Poza kašike, odnosno položaj u kom oboje ležite na boku, s tim što je on iza vas, otkriva muškarca koji stalno traži potvrdu ženinih osećanja. Ovaj položaj omogućuje posebnu intimnost, što ukazuje na to da je vaš muškarac osećajan tip, objasnio je Hargrejv.

Doggy za emocionalno zataškavanje

Ako vaš muškarac obožava dogi stajl, on zapravo voli da je alfa muškarac, dominantan na svakom polju i ne želi da se previše emocionalno otvara. Budući da u ovoj pozi kontakt očima izostaje, to on zapravo i želi jer tako dobija na sigurnosti. Ova poza ne vrišti emocijama koje govore o ljubavi i poštovanju i ako insistira na tom položaju, moguće je da ima problema sa samopouzdanjem.

Ako je žena gore, muškarcu je bitno i njeno zadovoljstvo ili?

Iako većina muškaraca najviše voli upravo ovu pozu, ona ne govori mnogo toga dobrog o njima. Ako vaš muškarac insistira na njoj, on zapravo ne želi da uloži previše truda, već pušta vas da odradite sav posao. Manjak ambicije i motivacije ne odnosi se samo na seks, već i na ostale delove života, jer je ovaj muškarac uglavnom navikao da mu se sve servira.

No ako ne insistira samo na ovom položaju, ali mu je jedan od dražih, reč je o muškarcu bogate mašte koji će pružiti svojoj partnerki dobru zabavu.

Foto/Pexels.com/ W R

Poluzagrljaj je znak da je zadovoljan u vezi

Položaj u kom žena leži na stomaku, a muškarac je grli prilikom seksa u tzv. poluzagrljaju, znak je da mu je prijatno sa vama i da je zadovoljan u vezi, objasnila je Odri Nelson, takođe stručnjak za komunikaciju parova.

Bliski kontakt za muškarce koji vole nežnost

Ako vas muškarac privlači sebi tokom seksa, on želi više intimnosti. Ako vas privlači ka najosetljivijem delu vrata, žili, to je znak poverenja i nežnosti. Takav tip muškarca zapravo voli da partnerka odlučuje u svemu, objasnio je stručnjak za neverbalnu komunikaciju i autor knjige “Ljubavni signali”, dr. Dejvid Givens.

Foto/Unsplash/Vidar Nordli-Mathisen

Odmiče li se nakon seksa, boji se obaveza

Ako se muškarac nakon seksa odmah odmakne od vas, znak je da ne želi obaveze. Tim potezom stvara sigurnu udaljenost od vas, i psihičku i emocionalnu, istaknuo je Givens.

Ležanje na boku nakon seksa otkriva posesivca

Ako nakon seksa leži kraj vas u pozi kašike, odnosno na boku, muškarac je vrlo verovatno lud za vama, ali i pomalo posesivan. U ovom položaju on vas zaklanja, što ukazuje na dominantnost. Međutim, ako želi da se mazi, ali tako da ste vi iza njega, ovaj položaj otkriva nekoga ko voli da se drugi brinu za njega, napomenuo je Hargrejv.

Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar