Boki 13 osuđen na devet godina zatvora

Afera "Reket" je pokrenuta pre šest meseci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YouTube

Bivši specijalni tužilac u Severnoj Makedoniji Katica Janeva i makedonski šoumen Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, osuđeni su u aferi “Reket” na sedam, odnosno devet godina zatvora.

Janeva je za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja osuđena na sedam godina zatvora, dok je Jovanovski zbog pranja novca i vršenja protivpravnog uticaja osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od devet godina, piše Tanjug.

Afera “Reket” je pokrenuta pre šest meseci kada je skopski biznismen Jordan Kamčev, koji je bio optužen u slučaju “Imperija”, kao predmet bivšeg Specijalnog tužilaštva u toj zemlji, prijavio da je isplatio 1,5 miliona evra za ukidanje mere pritvora, rešenje koje je mogla potpisati samo Janeva.

Nakon objavljivanje afere “Reket”, Specijalno tužilaštvo u Severnoj Makedoniji je rasformirano, iako je cilj njegovog osnivanja bio procesuiranje prisluškivanih razgovora objavljivanih u Severnoj Makedoniji tokom 2015. i 2016. godine.

Opozicioni VMRO-DPMNE je optužio i bivšeg makedonskog premijera Zorana Zaeva za umešanost u slučaju zbog dobrih odnosa sa prvooptuženim u slučaju, Jovanovskim.



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar