“Protivterorističke jedinice na ČETIRI MONAHINJE”: Amfilohije nad ruševinama konaka manastira kod Ulcinja

Mitropolit se pomolio za monahinje, za sve žitelje ovoga kraja, pa i za rušitelje - "da im Bog vrati pamet"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Mitropolit Amfilohije
Foto: Printscreen/YouTube

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije danas je obišao manastir Svetog Vasilija Ostroškog na Briskoj gori kod Ulcinja, čije su konake nadležne institucije srušile u sredu 10. juna.

Mitropolit se pomolio za monahinje, za sve žitelje ovoga kraja, pa i za rušitelje – “da im Bog vrati pamet”.

Nakon obilaska ruševina konaka obratio se meštanima sabranim oko ove svetinje, koji su vidno potrešeni zbog svega što se dogodilo, ističući da “monahinje i svi meštani, koji su od svoje sirotinje odvajali za izgradnju ove svetinje, nose taj krst koji je nosio i Sveti Vasilije za vreme svog zemaljskog života, a i posle njega”.

Kazao je da ovo što se događa ovde se ne događa nigde u svetu, da vlasti pošalju protivterorističke jedinice na četiri monahinje, kao da su teroristi, i da prete proterivanjem ulcinjskog paroha, oca Siniše Smiljića, ali i drugih sveštenika.

“Ne mogu da shvatim da su to razumni ljudi. Dozvolili su da njima zavlada takav duh koji ruši temelje, biće, moral, prošlost i budućnost Crne Gore. To je satanski duh”, kazao je on.

Mitropolit Amfilohije je kazao da su pravoslavni vernici koji su u Ulcinju manjina, “osetili da je Bog i Sveti Vasilije poslao i ovu svetinju i sestre, da se u nju ugrađuju i to ga je posebno obradovalo”.

Kazao je da je “zbog ovog zločina čitav svet čuo i za manastir i za pravoslavne žitelje ovoga grada, tako da ova svetinja dobija svetski značaj i da će se ako Bog da obnoviti”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar