Ovako je nekada Usnija Redžepova pevala Titu i Kastru na Brionima! (FOTO)

Nije bilo slavlja koje je prošlo bez nje...

foto:ScreenShot YouTube

Usnija Redžepova je ispričala da je na jednom davnom nastupu na Brionima pevala bivšem predsedniku SFRJ Josipu Brozu Titu kada mu je u poseti bio kubanski predsednik Fidel Kastro. Pevačica je to otkrila u jednom intervjuu iz 2011. godine.

CECA donela konačnu odluku: On bi odlično glumio ARKANA i dočarao njegov temperament i karakter (FOTO)

“Kastro je bio Titov gost na Brionima, a moj nastup je bio deo posebnog programa za kubanskog predsednika. Kabl mikrofona je bio prekratak, nisam mogla mnogo da se pomeram. Morala sam da stajim na sredini sale i tu sam igrala i pevala. Ubrzo posle toga, Kastro je uzeo stolicu na kojoj je sedeo i krenuo ka meni, za njim je krenuo i Tito, a posle toga i svi ostali u sali”, ispričala je ona tada.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Usnija Redzepova #turkish #jugoslavija #narodne #muzika #yugoslavia #usnijaredzepova #musiclovers #turkishmusic #balkanmusic #balkanmuzika

Објава коју дели Yousonso (@officialyousonso) дана

“Kastro je došao do mene i nekoliko puta mi tražio da izađem na bis. Kasnije na koktelu, Tito je nekoliko puta šaljivo rekao da ‘kako je krenulo ostaćemo bez Usnije’. Predsednik Kube je nekoliko puta rekao da sam jako lepa žena i da bi mu bila čast da budem njegov gost na Kubi”, rekla je.

“Rekao mi je ‘Vaš temperament je čaroban’ što me je posebno postidelo i jedva sam čekala da se sve završi”, kazala je pokojna legenda jugoslovenske muzike.

Veliku popularnost joj je donela uloga Koštane u istoimenoj predstavi Raše Plaovića koja je nastala po delu Borislava Stankovića. Predstava je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu bila punih 25 godina, a Usnija je Koštanu odigrala više od 150 puta.

Godine 2015. Usnija Redžepova je preminula u 69. godini nakon borbe sa kancerom, a ova vest je rastužila ceo region.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

#UsnijaRedzepova (1985) #80sfashion #harempants

@ nekto_42 је поделио/ла објаву дана

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar