7 saveta za žene: 1,2,3… Kako doživeti višestruki orgazam?

Morate biti spremni da zaronite u nepoznato i opustite se, tvrde seksualni edukatori

Foto/Pexels.com/ Ana Maria Moroz

Višestruki orgazam je, bar tako smatra Kim Anami, stručnjak za holistički seks, na dohvat ruke svakoj ženi, samo je potrebno pridržavati se nekoliko preduslova.

“Imala sam klijentkinju koja je redovno imala po 30, 40 orgazama u jednoj sesiji sa svojim partnerom. Možda je to ekstremno, ali imati do pet orgazama je potpuno normalno i moguće svakoj ženi”, objašnjava Anami i dodaje da blagotvorno deluje na mentalno i fizičko zdravlje, kao i da pomaže kod anksioznosti i depresije, a jača i imunitet.

Kris Rouz, seksualni edukator na portalu PleasureMechanics.com smatra kako mnoge žene same sebi ne dopuštaju da se u potpunosti uzbude, a uzbuđenje je to što povećava broj orgazama, odnosno dovodi do višestrukog zadovoljstva.

Sedam koraka do višestrukog orgazma:

Usmerite misli

Sve je u vašoj glavi. Usmerite svoje misli na užitak i usredsredite se na trenutak. Opustite se.
“Dublji orgazmi zavise od veoma intenzivnog stepena opuštanja pa morate biti spremni da zaronite u nepoznato i opustite se”, navodi Kim Anami.

Usporite partnera

Prosečnom muškarcu treba između tri i sedam minuta za orgazam, dok je ženama potrebno više – između 10 i 20 minuta.
Bilo bi dobro da mu napomenete da se najpre fokusira na vaše uživanje i uspori kada oseti da mu se bliži vrhunac.

Dopustite mu da bude velikodušan

Većina muškaraca želi da zadovoljit ženu i zato žele da se usredsrede na njen užitak, a na vama je da mu to i dopustite.
“Mnogim ženama je čudno što dobijaju toliku pažnju i što su postavljene u erotski fokus, nalaze se u središtu vlastitog uživanja”, objašnjava Kris Rouz.

Foto/Pixabay.com

Dajte mu neke smernice

Muškarci ne mogu uvek da znaju šta se ženama sviđa pa je važno da otvoreno kažete što vas uzbuđuje, šta želite da vam radi, kako i gde da vas dodiruje…

Ako su mu ruke na pogrešnom mestu, slobodno ih premestite tamo gde je uzbuđenje veće, i svakako mu dajte povratne informacije – tako će sledeći put znati u čemu najviše uživate.

Foto/Unsplash/Vidar Nordli-Mathisen

Pazite na disanje

Nakon prvog orgazma – dišite duboko.

“Kada se ljudi seksualno uzbude, tada imaju tendenciju da zadržavaju vazduh da dišu veoma plitko. Vežbajte duboko, ravnomerno disanje što više možete. Opustićete se, ostati u sadašnjem trenutku, a takođe ćete povećati snagu orgazma”, savetuje Kim.

Dodatna stimulacija je važna

Nastavite da stimulišete klitoris i nakon penetracije. Studija objavljena u časopisu Clinical Anatomy dokazala je da većina žena ne dođe do orgazma samo zahvaljujući penetraciji, potreban je dodatni stimulans.

Foto/Pixabay.com

Zadržite povezanost

Da bi orgazam bio dublji i višestruk, morate da osećate da ste na istoj talasnoj dužini kao i vaš partner, to itekako pomaže da seksualni užitak bude bolji.

“Održavanje kontakta očima je intenzivno, ali to vas tera da budete ranjiviji i otvoreniji, što je ključno za dublja orgazmična iskustva”, zaključila je Kim Anami.

Trik za fantastičan orgazam: Grlo se otvara, usporava se disanje, mišići opuštaju…

 

Izvor: Objektiv.rs, , thesun.co.uk

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar