Šokantan eksperiment sa PIRINČEM pokazao kako MISLI i reči utiču na fizičku promenu STVARNOSTI!

Kakve su ti misli, takav ti je život

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com/darksouls1

Stalno se priča o tome koliki uticaj misli imaju na našu stvarnost, odnosno na način na koji je doživljavamo, ali i kreiramo.

Stvarnost je interakcija misli i događaja, ali neki smatraju da su i događaji koji su inkorporirani u naš život privučeni našim mislima. Misli podrazumevaju naša svesna i nesvesna ubeđenja, ono u šta verujemo i ono što duboko prožima našu podsvest.

Sve što je čovek svesno materijalizovao, prvo je zamislio, odnosno ideja prethodi realizaciji. Da bi nešto postojalo u fizičkom svetu, mora prvo da nastane u duhovnom. To podrazumeva i teoriju da dosta toga nesvesno kreiramo, odnosno prizivamo u svoj život.

Foto/Pixabay.com/Free-Photos

Mnogi veliki umovi različitih epoha primetili su koliki je uticaj uma na materiju. Misli su energija, a energiju ne vidimo, samo osetimo njene efekte. Još je Buda rekao: “Mi smo ono što mislimo. Sve što mi jesmo izvire iz naših misli. Svojim mislima menjamo svet“.

Rimski imperator Marko Aurelije svoja zapažanja o moći misli sažeo u reči: “Život ti se pretvara u ono što misliš“. Tesla i Jung su imali ezoterijski pristup realnosti, ukazujući na postojanje telepatije, povezanosti misli i događaja i mogućnosti predviđanja događaja, piše portal o25.rs.

Psihosomatske bolesti su dokaz kolika je snaga emocija, odnosno misli koje izviru iz naše posvesti.

Foto/Pixabay.com/pixel2013

U jednom od svojih eksperimenata, dr Masaru Emoto, međunarodno priznat istraživač i alternativni iscelitelj, želeo je da uz upotrebu pirinča, dokaže kako misli i reči imaju moć da promene realnost.

Stavio je određenu količinu kuvanog pirinča u dve posude. Na jednu je stavio nalepnicu na koju je napisao “ti budalo”, a na drugu nalepnicu na kojoj je pisalo “hvala ti”. Posude je postavio na ulazu u školu. Učenici su dobili instrukcije da svakodnevno glasno izgovore to što piše na nalepnicama, a rezultati su bili zapanjujući.

Nakon trideset dana svakodnevne komunikacije, došlo je do značajnih promena između porcija pirinča. Pirinač sa oznakom „ti budalo“ se pokvario. Negativne misli i namere su dovele do njegove ubrzane razgradnje i kvarenja. Pirinač u drugoj posudi gotovo da se nije promenio. Pozitivne misli i namere omogućile su zadražavanje prvobitinih svojstava i strukture.

Foto/Pixabay.com/ImageParty

Ovaj dokaz interakcije misli i fizičke stvarnosti ima dalekosežne posledice, jer ako je uticaj na neživu prirodu ovakav sigurno je da je na ljude taj uticaj mnogo veći.

Možda je ovo samo početak postavljanja platforme za bolje građenje odnosa i razumevanje postupaka i načina života drugih ljudi.

Pustite EMOCIJE da vas preplave: Plakala je danima, a onda je kroz SUZE pronašla MIR

Šta je smehoterapija? Pobedite nervozu i stres za nekoliko minuta



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar