Upoznajte prvu vladarku obnovljene Srbije: “Na kafi kod kneginje Ljubice” ponovo u Konaku

Izvođenje monodrame počinje 14. juna

Foto/Printscreen/Youtube

Monodrama “Na kafi kod kneginje Ljubice”, prvi muzejski teatar kod nas, ponovo će se izvoditi u autentičnom ambijentu Konaka kneginje Ljubice 14. i 28. juna, a nakon toga svakog meseca druge i četvrte nedelje u 14 časova.

Čekanju je kraj: Prva izložba nakon pandemije stiže u KC Pančevo

U organizaciji Muzeja grada Beograda i Turističke organizacije Beograda, kroz životnu ispovest kneginje Ljubice Obrenović, posetioci Konaka kneginje Ljubice su u prilici da budu dočekani u zdanju iz 19. veka, i da uz posluženje kafom i ratlukom, na upečatljiv i interaktivan način upoznaju prvu vladarku obnovljene Srbije.

Krećući se kroz odaje starog Konaka, saznaju se činjenice o najznačajnijim događajima i ličnostima iz vremena kneza Miloša Obrenovića, o složenom odnosu kneza Miloša i kneginje Ljubice, o načinu opremanja domova, odevanju i vaspitavanju dece.

Monodramu “Na kafi kod kneginje Ljubice” izvodi Nataša Popovska, viši kustos Muzeja grada Beograda i autor predstave. Komad je na srpskom, ali se izvodi i na engleskom jeziku. Izvođenje monodrame traje sat vremena, nakon čega posetioci mogu obići ceo Konak i pogledati stalnu izložbenu postavku: “Enterijeri beogradskih kuća 19. veka”.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar