Čekanju je kraj: Prva izložba nakon pandemije stiže u KC Pančevo

Galerija savremene umetnosti je na oko 150 kvadratnih metara prostora pa će istovremeno moći da primi desetak posetilaca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Hemis / Profimedia

U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva večeras će biti otvorena prva izložba posle pauze od tri meseca izazvane borbom protiv korone i vanrednim stanjem.

Autor izložbe Ivana Markez Filipović kaže za Tanjug da ljubitelje umetnosti očekuju izabrani radovi iz fonda Kulturnog centra, te dodaje da je ključna tema izložbe priroda, a biće i izložrni i radovi u svetu poznatih umetnika Ričarda Dikona i Tomasa Rata.

“Poštujemo sve mere u borbi protiv epidemije, zvanično otvaranje neće biti a izložba će posetiocima biti dostupna od 19 sati pa do 30. Juna, posetioci će imati maske I rukavice, a biće i dezinfekcije obuće”, rekla je Markez, koja je urednica likovnog programa Kulturnog centra.

Galerija savremene umetnosti je na oko 150 kvadratnih metara prostora pa će istovremeno moći da primi desetak posetilaca.

Markez kaže da je proteklih nekoliko meseci poremetilo planove i da će morati da se prave novi.

Na izložbi koja će od večeras biti dostupna dela jedanaest autora koja su izvedena različitim slikarskim i vajarskim tehnikama. Radovi su nastali od kraja 90-tih godina prošlog veka do 2017. godine, a autori su Larisa Ackov Palić, Ričard Dikon, Maja Josifović, Milan Kralj, Dejana Marišan, Ivana Markez Filipović, Nadežda Oleg Ljahova, Ivana Rakidžić Krumes, Tomas Rat, Dimitrije Tadić i Joana Vulanović.

Nostalgija kuca na vrata: “Drive in” bioskop na Adi od 1. juna

Ova umetnička dela su ušla u zbirku Galerije savremene umetnosti Pančeva poklonom ili otkupom sa samostalnih ili kolektivnih izložbi i sa najznačajnijih manifestacija: Salona umetnosti Pančeva i Bijenala umetnosti.



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar