Mnogi će se IZNENADITI: Ove namirnice ŠTETE zdravlju vaše KOŽE!

Maksimalno smanjite njihov unos u organizam

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash.com

Kada želimo da naša koža izgleda zdravo, suzdržavamo od previše masne hrane i alkoholnih napitaka, ali postoje i namirnice za koje zaista nismo ni slutili da mogu naštetiti zdravlju i kvalitetu naše kože.

Jedna od omiljenih namirnica, koju većina ljudi koristi jeste pirinač, ali on ima visok glikemijski indeks, koji je odgovoran za povišen nivo šećera u krvi, što dovodi do lučenja hormona koji izaziva mašćenje kože i pojavu akni.

Sveže voće je bogato vitaminima i antioksidantima i ono prija našoj koži, jer je čisti od toksina i vraća joj sjaj, ali sušeno voće je bogato ugljenim hidratima i sadrži visok nivo šećera, pa je veoma štetno za zdravlje naše kože.

Foto/Pixabay.com

Ukoliko volite suši, trebalo bi da povedete računa, jer iako nisu sve rolnice štetne za kožu, one koje sadrže dosta pirinča, mogle bi vam izazvati prekomerno mašćenje kože lica. Sem toga, obratite pažnju i na soja sos, koji u sebi sadrži dosta glutena, koji takođe šteti zdravlju naše kože.

Zaslađivači, koji važe za zdravu alternativu šećeru, takođe ne prijaju našoj koži. Jedini zaslađivač koji u potpunosti ne šteti našoj koži je med.

Veliku količinu joda u sebi imaju morski plodovi, a jod može začepiti pore na koži i tako dovesti do upale i pojave akni. Ako imate problematičnu kožu, uvek pre birajte ribu, bogatu omega 3 masnim kiselinama, koje su zaista dobre za našu kožu.

Foto/Pixabay.com

Crveno meso bogato je zasićenim mastima, a one ne prijaju našoj koži i mogu dovesti do iritacija i upalnih procesa.

Prerađena hrana, kao i hrana u konzervama u sebi sadrži malo vlakana, zbog čega je glikemijski indeks namirnica povećan. Takve namirnice tokom prerade gube sve hranljive materije koje su dobre za zdravlje naše kože.

Foto/Pixabay.com

Jedan od najvećih neprijatelja naše kože je kofein, jer utiče na njeno starenje i čini je tanjom, dovodi do dehidratacije kože i pojave bora. Vrlo je važno da kada pijete kafu i čajeve imate na umu svoju kožu pa se zaustavite nakon druge šoljice.

Ukoliko imate problem sa kožom, preporuka je da maksimalno smanjite dozu ovih namirnica, kako biste popravili situaciju.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Ne bacajte ih! Ovi delovi VOĆA i POVRĆA pomažu protiv različitih BOLESTI i TEGOBA

5 LOŠIH NAVIKA u ishrani koje mogu da vam UNIŠTE IMUNITET



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar