5 LOŠIH NAVIKA u ishrani koje mogu da vam UNIŠTE IMUNITET

Promenite ono što može da vam šteti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Trenutno je važnije nego ikada da radimo na tome da nam imuni sistem bude dovoljno jak, kako bi mogao da se izbori sa svim eventualnim neželjenim bolestima.

Mnogi lekari upozoravaju da postoje loše navike u ishrani, koje mogu da nas učine ranjivijima i manje otpornim na napade virusa i da upravo one mogu da dovedu do pogubnih posledica.

Izborite se sa tim stvarima na vreme , tako što ćete ispraviti ove navike, koje štete vašem imunitetu.

Foto/Pixabay.com

1. Ustaljeni obroci

Ako ponavljate slične obroke nekoliko dana zaredom činite štetu vašem telu. Kako bi imunitet bio jak neophodno je kombinovanje namirnica i unos što raznovrsnije hrane.

2. Preskakanje doručka

Doručak je stvarno najvažniji obrok, jer preko njega zadovoljavate svoje dnevne energetske potrebe. U ovom periodu telo mora da dobija sve neophodne nutrijente, pa se tako ne preporučuje nikakva rigorozna dijeta. U toku dana su obavezna 3 glavna obroka i 2 užine.

Ukoliko preskačete doručak, to može da poveća količinu hrane koju pojedete tokom drugih obroka, što dovodi do neravnoteže šećera u krvi.

Omlet je najbolja opcija za doručak, jer su jaja kvalitetan izvor proteina. Njihov visok sadržaj gvožđa i vitamina A održava imuni sistem.

Foto/Pixabay.com

3. Preskakanje užine

Obavezno između glavnih obroka napravite nešto laganije užine kako biste održali ravnotežu šećera u krvi, kontrolisali apetit i ispunili dnevne prehrambene potrebe.

Zamenite grickalice hranom poput voća, jogurta ili orašastih plodova poput badema, oraha ili lešnika i to će vam pomoći u povećanju otpornosti tela.

4. Smanjen unos proteina

Za izgradnju i oporavak tkiva i borbu protiv virusnih i bakterijskih infekcija je izuzetno važan protein. Nizak unos proteina može uzrokovati da naš imuni sistem oslabi.

Foto/Pixabay.com

5. Nedovoljno hidriranje

Optimalna količina vode je od velikog značaja za varenje, apsorpciju hranljivih materija, izbacivanje štetnog otpada iz tela i ostale metaboličke procese. Našem telu je potrebno 30 mililitara vode po kilogramu naše mase tokom jednog obroka.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

NE LOŽITE SE, BUDITE REALNI: Koliko kilograma zaista možemo da izgubimo za nedelju dana?

Stručnjaci otkrivaju: Ovo je NAJBOLJI način da DEZINFIKUJETE zaštitnu masku (VIDEO)



Izvor: Kurir stil

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar