Jedna tehnika DISANJA će vam pomoći da uradite VEĆI BROJ SKLEKOVA nego ikada ranije!

Pokušajte da zadržite svoj dah

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Da li već duže vreme želite da unapredite svoju fitnes rutinu i da polako povećavate broj vežbi koje uradite tokom jedne serije?

Ako je odgovor da, imamo rešenje za vas.

Vim Hof je poznat je po svojoj nadljudskoj izdržljivosti, a sem toga, on ima i tehniku disanja koja momentalno povećava broj sklekova izvedenih u jednoj seriji. Skot Karni, novinar koji ga je posetio da bi naučio njegove trikove i tajne otkrio je koji su sve koraci potrebni za ovaj proces.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Mother Nature is your teacher – connect with it, interact with it, listen to it and learn from what it has to share! Find your #innernature! xX . . . #iceman #wimhof #inspiration #nature #unity #connect #learn #innernature #wimhofmethod

Објава коју дели Wim Hof (@iceman_hof) дана

1. Prvo što treba da uradite jeste da legnete na leđa i dišete kroz usta. Udahnite duboko 30 puta, snažno puneći abdomen pa pluća, tim redom. Nakon 30 dahova, izdahnite normalno. Zadržite se na izdisaju koliko god mkožete.

2. Posle zadržavanja daha, uzmite polovinu jednog udaha: zadržite ga 15 sekundi. Ponovite prvi korak dvaput, povećavajući dužinu zadržavanja. Pokušajte da izdržite minut, dva minuta, a onda tri minuta na trećem zadržavanju.

3. Potrebno je da uradite još jedan krug disanja, a onda se prevrnite na stomak sa punim plućima i radite sklekove dok zadržavate dah. Ovo funkcioniše jer ste izbacili ugljen-dioksid iz tela, kaže Karni.

Foto/Pixabay.com

Ipak, sa ovakvim izazovima treba biti pažljiv, jer nisu za svakoga! Ako vidite da vam previše teško ide da zadržavate vazduh, trebalo bi odmah da prestanete sa tim i da se vratite klasičnim sklekovima.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Promenite rutinu za brže rezultate: 3 vežbe koje morate da uvrstite u svoj arsenal (VIDEO)

Fitnes baka (63) otkrila tajnu: “Mišićima privlačim mlađe muškarce” (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, Menshealth.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar