Kulinarska federacija Srbije ponovo među najboljima u Evropi

Sjajan nastup zaokružio je mladi talenat Strahinja Josimov

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/ jramaraljr

Kulinarska federacija Srbije briljirala je na prestižnom takmičenju „Global Chefs Challenge Semi-Finals & Grand Prix” u Riminiju, osvojivši četiri medalje u isto toliko kategorija. Ovaj fantastičan rezultat još jednom potvrđuje vrhunski nivo umeća, posvećenosti i talenta srpskih kulinarskih profesionalaca i studenata, koji su ponosno predstavili našu zemlju.

Najveći uspeh ostvario je Milan Luković, Pastry Chef u Sava centru, koji je uz pomoćnicu Mateu Taubner, studentkinju master studija na Visokoj hotelijerskoj školi, osvojio zlatnu medalju u poslastičarskoj kategoriji. Ovaj trijumf obezbedio mu je plasman u veliko finale u Velsu, gde će braniti boje južne Evrope. Pored toga, Milan je zauzeo drugo mesto na evropskom Grand priksu, odmah iza Norveške.

U kategoriji „Global Vegan” KFS su predstavljali studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Milana Čugalj i njen pomoćnik Mihailo Malbaša, koji su pokazali izuzetnu kreativnost i veštine kombinovanja namirnica biljnog porekla uz postizanje potrebnih nutrijenata, osvojivši bronzanu medalju. Podjednako vredno odličje pripalo je i timu u sastavu šefa Branislava Kockarovića i Đure Tintora, koji su u kategoriji „Global Chefs Challenge” takođe osvojili bronzanu medalju.

Sjajan nastup zaokružio je mladi talenat Strahinja Josimov, student prve godine gastronomije na Visokoj hotelijerskoj školi, koji je u kategoriji „Young Chef” osvojio bronzanu medalju, potvrđujući da srpska kulinarska scena ima svetlu budućnost.

Ovaj trijumf predstavlja značajan korak ka daljoj afirmaciji srpske gastronomije i dokaz je da KFS nastavlja da raste i postavlja visoke standarde u međunarodnim okvirima.

Izvor: Politika.rs

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!