Posna riblja pašteta je ukusan i brz recept koji je savršen za sve koji žele uživati u laganoj, ali bogatoj hrskavoj posni užini. Sprema se jednostavno, a idealna je za posne dane ili kao zdraviji izbor za sve obroke.
Domaća riblja pašteta je savršen izbor za sve ljubitelje brze i ukusne hrane. Bez obzira da li je pripremate za uživanje uz tost, kao predjelo za goste ili jednostavno kao užinu, ovaj recept je idealan za sve prilike.
Brzo se sprema, a možete je prilagoditi svom ukusu dodajući začine po želji. Uživajte u kremastoj i sočnoj kombinaciji ribe i začina koja će vas oduševiti!
Najbolje od svega je to što je sada vreme posta, te je ova pašteta idealna za doručak!
Sastojci:
2 konzerve tunjevine
400 grama belog krompira
1 kašičica soka od limuna
3 kisela krastavca (može i više, po ukusu)
1 kašičica sitno seckanog peršuna
160 g posnog majoneza
1 kašičica senfa
so i biber po ukusu
Priprema:
Oljuštite krompir, pa ga isecite na kocke i skuvajte. Dok je još vruć, ispasirajte ga kao za pire.
Dobro ocedite tunjevinu iz konzerve, pa je u jednoj činiji pomešajte sa sitno seckanim kiselim krastavčićima, peršunom, majonezom, senfom i sokom od limuna. Potom to blendajte dok ne dobijete finu i glatku smesu. Dodajte u to krompir, pa mešajte dok se ne sjedini. Sipajte so i biber po ukusu. Prebacite u staklenu teglu i čuvajte u frižideru.
Komentari (0)