Lavrov progovorio srpski: “Veze Rusije s Republikom Srpskom danas doživljavaju neviđeni uspon” (VIDEO)

Lavrov je na srpskom pozdravio i poželeo dobrodošlicu predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YouTube

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u svom obraćanju putem video-linka na otvaranju Kancelarije ambasade Ruske Federacije u BiH progovorio srpski.

Naime, Lavrov je na srpskom pozdravio i poželeo dobrodošlicu predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i ostalim zvanicama na svečanoj ceremoniji otvaranja Kancelarije, čestitavši “kolegama i prijateljima u Republici Srpskoj na ovom značajnom događaju”.

“Radili smo na tome već nekoliko godina. Urađen je obiman posao čiji su rezultati vidljivi danas. Trenutak je zaista istorijski, jer ne otvara se svaki dan novo diplomatsko predstavništvo Ruske Federacije u svetu. Veoma nam je drago što se ovo dešava u prijateljskoj Republici Srpskoj”, poručio je šef ruske diplomatije.

On je izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u “oživljavanju ovog radno intenzivnog projekta, a pre svega, rukovodstvu Republike Srpske i lično gospodinu predsedniku Miloradu Dodiku, koji je od samog početka posvetio značajnu pažnju svim pitanjima u vezi sa ovom inicijativom, pruživši sveobuhvatnu pomoć u njihovom brzom rešavanju”.

“Iskreno smo zahvalni i episkopu banjalučkom, njegovom Preosveštenstvu Jefremu, što je obezbedio ovako divno zdanje za smeštaj ruske diplomatske misije. Uvereni smo da će posebna istorijska duhovna atmosfera koja vlada inspirisati naše kolege da kreativno rešavaju probleme sa kojima se suočavaju”, naveo je Lavrov i dodao da je zadataka mnogo.

Prema njegovim rečima, veze Rusije s Republikom Srpskom danas doživljavaju neviđeni uspon, kontakti na najvišem nivou su redovni, a i održava se blizak i poverljiv politički dijalog.Izvor: RT Balkan

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar