Srbi iz Čikaga krenuli ka UN: Očekuje se da će se sresti sa predsednikom Vučićem

Dušan Magazin predsednik udruženja je govorio na panelu UN u Njujorku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Članovi udruženja “Hercegovac” iz Čikaga na putu su da, po drugi put u tri nedelje, govore u zgradi Ujedinjenih Nacija o stradanju srpskih porodica početkom 90-ih godina prošlog veka u Bosni i Hercegovini.

Kažu da su proslavili slavu Svetog Vasilija Ostroškog uz brigu o predlogu rezolucije o Srebrenici i uputili se ka Njujorku, preneo je RTS.

Dušan Magazin predsednik udruženja je, zajedno sa drugim Srbima, govorio na panelu UN u Njujorku, o stradanju njegove familije početkom 90-ih godina u Bosni i Hercegovini.

Ponovo će kao i većina drugih učesnika panela i Srpske zajednice u Sjedinjenim Državama putovati u Njujork da govore u zgradi UN, povodom sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se razmatrati rezolucija o Srebrenici.

Kaže da je prvo obrađanje bilo veoma emotivno i da im je bilo drago da mogu da ukažu u UN na stradanje koje su preživeli i na žrtve koje pokušavaju da se umanje.

“Da se od nas koji smo preživeli stradanje, što gubitak familije, što kroz logore i sve, napravi da smo mi ti zločinci – što je najgore po naš narod, sve što se insistira na tome da budemo, da dobijemo taj nacionalni žig”, navodi Magazin.

Očekuju da će se u UN sresti i sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar