Pljusak praćen grmljavinom i gradom pogodio Vojvodinu i Beograd, premešta se tokom večeri ka jugu

Grmlјavinski sistem će se u toku večeri sporo premeštati na istok

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ moj_beo_grad_

U naredna dva sata najveća grmlјavinska aktivnost zadržava se na području Vojvodine, Mačve, donjeg Podrinja, zatim u oblasti od Moravičkog i Raškog okruga sve do krajnjeg juga Srbije, a intenzivni plјuskovi će lokalno i dalјe biti praćeni gradom i jakim vetrom. Grmlјavinski sistem će se u toku večeri sporo premeštati na istok.

U narednih sat vremena na teritoriji Beograda, posebno jugozapadnim i južnim delovima (Obrenovac, Moštanica, Rušanj), intenzivni plјuskovi sa grmlјavinom i jakim vetrom u zoni plјuska.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ – BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Linijski grmlјavinski sistem koji se proteže od Bačke i Srema na severu zemlјe, preko zapadne i centralne Srbije sve do Kosova i Metohije i Pčinjskog okruga na jugu zemlјe u naredna 3 časa imaće tendenciju sporog premeštanja na istok. Očekuje se da plјuskovi mestimično i dalјe budu intenzivni i praćeni gradom. Na jugu Zlatiborskog okruga razvedravanje, a kasnije u toku večeri padavine će prestati širom zapadne i jugozapadne Srbije uz smanjenje oblačnosti.

Nevreme koje je danas pogodilo zapad zemlje pričinilo je veliku materijalnu štetu, a u Novom Pazaru je proglašena vanredna situacija.

Do kraja dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata sa udarima olujne jačine. Udari košave tokom noći u slablјenju.

Na teritoriji Beograda u naredna dva sata kiša ili lokalni plјuskovi sa grmlјavinom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ – BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

Plјuskovi i grmlјavine na području Srbije sutra lokalno će biti praćeni gradom, olujnim vetrom, ali i većom količinom padavina za kratko vreme (od 20 do 40 mm, lokalno i više).

U četvrtak se prognozira da oblast sa najvećim rizikom od obilnih plјuskova bude istočna Srbija, dok će u ostalim krajevima intenzitet i čestina grmlјavinskih razvoja slabiti.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar