U Novom Pazaru proglašena vanredna situacija zbog jakog nevremena, upućen apel građanima (VIDEO)

Probleme i štetu nastale vremenskim neprilikama građani mogu prijaviti Sektoru za vanredne situacije, na broj telefona 1985

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ 192_rs

Usled obilnih kiša praćenih gradom, Gradski štab za vanredne situacije grada Novog Pazara doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije.

“Povećani su vodostaji Jošanice, Trnavice i Raške a situacija je naoubiljnija na području Trnavice, a prema dojavama meštana, nvdosta seoskih puteva je neprohodno. Sve mehanizacija javnih preduzeća, privrednih subjekata je na terenu kako bi se nastale štete sanirale i situacija na terenu vratila u prvobitno stanje”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac, ističući da će dežurni timovi i tokom noći pratiti razvoj situacije na terenu i stanje rečnih tokova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Gradski štab apeluje na građane da u vreme nepogoda budu u svojim kućama, a naročito brinu o kretanju dece koja idu u školu. Po građane je najbezbednije da se pridržavaju upozoranja i obaveštenja Štaba, da izbegavaju približavanje rečnim obalama i da naročito obrate pažnju na bezbednost dece u naseljima oko reka.

Probleme koji eventualno mogu da nastanu usled novih padavina, kao i štete prouzrokovane obilnim kišama i gradom, građani mogu prijaviti Sektoru za vanredne situacije, na broj telefona 1985 (bez pozivnog broja).

Ekipe su na teren izašle nakon prvih prijava građana, javna preduzeća i drugi subjekti suočeni su sa teškim uslovima, ali prema rečima Ismaila Dupljaka, rukovodioca Odeljenja za vanredne situacije, kiša je stala i ulice su prohodne i u onim delovima Novog Pazara gde je došlo do zastoja u slivanju vode u kanalizacionu mrežu. Brojne ekipe dežuraće duž rečnih tokova i na drugim lokacijama i u noćnim satima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar