Uvek ćete ga praviti: Recept za domaći jogurt koji je gust, kremast i ukusniji nego kupovni

Kada ga budete napravili, oduševićete se ukusom jer je drugačiji nego onaj kupovni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Sastojci:

1 kocka leda
2 l punomasnog mleka
50 g kisele pavlake
3-4 kašike punomasnog jogurta

Priprema:

Istrljajte kocku leda po dnu lonca da sprečite opekotine. Dodajte mleko i pavlaku i kuvajte na laganoj vatri, dok se oko ivica ne stvore mehurići, na 180 do 200 stepeni. Povremeno mešajte dok se zagreva.

Skinite lonac sa ringle i ostavite da se ohladi do 110 do 120 stepeni. Potopite lonac u ledenu vodu i pustite da se ohladi često mešajući mleko da se ravnomerno ohladi.

Prebacite pola šolje mleka u činiju i umutite sa jogurtom dok ne postane glatko. Vratite ovu mešavinu u ohlađeni lonac i poklopite ga. Lonac umotajte u veliki peškir i stavite ga na toplo poput rerne sa upaljenim svetlom.

Ostavite jogurt da odstoji od šest do 12 sati, dok ne postane gust. Što duže stoji, biće oštriji. Prebacite lonac u frižider i ohladite još najmanje četiri sata, nastaviće da se zgušnjava dok se hladi.

Možete smesu iz lonca premestiti u drugi sud.



Izvor: onaportal.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar