NASA istražuje “misteriozni objekat” koji se srušio na kuću na Floridi i probio dva sprata

Alehandro Otero iz Napulja, Florida, podelio je fotografije na društvenim mrežama, navodeći da je objekat "prošao kroz krov i kroz još 2 sprata“

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/NASA

NASA istražuje ostatke koji su se srušili u kuću na Floridi i za koje se sumnja da su sa Međunarodne svemirske stanice.

Alehandro Otero iz Napulja, Florida, podelio je fotografije na društvenim mrežama, navodeći da je objekat “prošao kroz krov i kroz još 2 sprata“. On sumnja da bi to mogao biti fragment teretne palete, u kojoj su moguće stare baterije, koja je puštena sa Međunarodne svemirske stanice još 2021. godine, piše sciencealert.

Prema zvaničnim projekcijama, očekivalo se da će se krhotine bezopasno raspasti po ponovnom ulasku u Zemljinu atmosferu 8. marta. Snimkom nadzorne kamere Oterove kuće zabeležen je uznemirujući trenutak pada navedenog objekta, a nezgoda se navodno dogodila u 14.34 po lokalnom vremenu.

Astrofizičar Džonatan Mekdauel jodgovorio je na Oterovu objavu na platformi Iks, napominjući da se vreme poklapa sa procenom kada će ostaci sa svemirske stanice proći kroz atmosferu iznad Meksičkog zaliva.

NASA je preuzela objekat i analiziraće ga u svemirskom centru Kenedi na Floridi što je pre moguće kako bi utvrdila njegovo poreklo, saopštila je kasnije NASA.Izvor: Objektiv.rs, zimo.dnevnik.hr, Sciencealert.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar