“Propustili smo vašu reakciju kada je Srbima na KiM uskraćivano osnovno ljudsko pravo”: Srpska ambasada u Nemačkoj odgovorila Rotu

Povodom tvrdnji predsednika spoljnopolitičkog odbora nemačkog Bundestaga Mihaela Rota, ambasada Srbije je reagovala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikimedia/ Superbass

Ambasada Republike Srbije u Nemačkoj reagovala je povodom tvrdnji predsednika spoljnopolitičkog odbora nemačkog Bundestaga Mihaela Rota, koji je napisao da “izbori u Srbiji nisu bili fer”.

– Kad smo već kod slobodnih, fer i demokratskih uslova, izgleda da smo propustili vašu reakciju kad god je Srbima na KiM uskraćeno osnovno ljudsko pravo – kontinuirano im je zabranjeno da glasaju u mestima u kojima žive, na izborima i referendumu 2022, izborima u 2023 – podsetila je ambasada Srbije Rota.

Podsećamo, i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je večeras odgovorila Rotu, poručujući da je Srbija ispunila većinu preporuka ODIHR-a, dok Nemačka nije nijednu od 2017. godine.

– Sa druge strane, Srbija je u proteklih 7 godina u potpunosti ili delimično primenila 54 preporuke. Kao rezultat toga, u poslednjem izveštaju ODIHR-a imamo manje preporuka nego u prošlom. Sa druge strane, Nemačka sada ima čak dva puta više preporuka u odnosu na prethodnih izveštaj. Ovaj trend je prilično zabrinjavajuć – poručila je između ostalog premijerka.

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar