Dačić o Rotovom napadu na Vučića: Na primeru Srbije narušeni osnovni principi EU

Besramni pokušaj da se skrene pažnja sa terora Aljbina Kurtija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/instagram

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da napad predsednika Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihaela Rota na predsednika Srbije Aleksandra Vučića predstavlja još jedan besramni pokušaj da se skrene pažnja sa terora koji Aljbin Kurti sprovodi nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji i prebace optužbe na Srbiju.

Dačić je upitao kako je moguće da u vreme dok se hapse nasumice Srbi na KiM bez ikakve krivice, dok se zabranjuje promet osnovnih životnih namirnica i lekova za Srbe, dok nelegitimni takozvani albanski gradonačelnici silom ulaze u zgrade u opštinama gde žive samo Srbi, dok se ne poštuje Briselski sporazum potpisan još pre 10 godina o formiranju Zajednice srpskih opština, dok ceo svet optužuje Kurtija i preti sankcijama Kosovu, Rot napada predsednika Vučića da podriva principe EU, podgreva nacionalizam i mržnju.

„Sa gnušanjem odbijam takve napade, jer je sramotno da Rot koji podriva univerzalni, pa i evropski princip zaštite teritorijalnog integriteta država, optužuje bilo koga, rekao je Dačić.

On je istakao da su na primeru Srbije narušeni osnovni principi EU.

„Rot i ostali su decenijama podgrevali albanski separatizam i nacionalizam, šireći mržnju prema srpskom narodu. Zato, gospodine Rot, pre nego što napadnete druge, pogledajte sebe i svoje pulene Kurtija, Gervalu i ostale na KiM. Ako već nećete da ih osudite, nemojte ih braniti praveći veštačku simetriju napadom na Srbiju“, rekao je Dačić.

Rot je na Tviteru naveo: „Krajnje je vreme da Evropska unija i Sjedinjene Države razmotre svoju strategiju povodom Zapadnog Balkana i Srbije. Predsednik Vučić podriva vodeće principe Evropske unije i podstiče nacionalizam i mržnju. Ono što nam je stvarno potrebno je hrabro rukovodsto da podstakne pomirenje, vladavinu prava i demokratiju“.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar