Penzionerima danas po 20.000 dinara: Počela isplata jednokratne pomoći države

Ova vrsta pomoći države, kako je prethodno najavio predsednik Aleksandar Vučić, osim penzionerima, biće isplaćena 1. decembra i korisnicima socijalne pomoći i negovateljicama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/RTV Vojvodina

Danas će 1,7 miliona penzionera u Srbiji dobiti jednokratnu pomoć od 20.000 dinara, a na nju imaju pravo i oni koji su predali zahtev za penzionisanje zaključno sa 23. novembrom. Ova vrsta pomoći države, kako je prethodno najavio predsednik Aleksandar Vučić, osim penzionerima, biće isplaćena 1. decembra i korisnicima socijalne pomoći i negovateljicama.

Na pomoć imaju pravo svi korisnici socijalne pomoći, kao i svi slepi, dementni i stariji građani sa neizlečivim bolestima, kojih ukupno ima 221.000. Negovateljica ima oko 7.000.

Sledeći na spisku su srednjoškolci, njih 235.000, koji će dobiti po 10.000 dinara. Vlada je juče usvojila Zaključak o isplati jednokratne novčane pomoći učenicima javnih i privatnih srednjih škola, u iznosu od 10.000 dinara. Cilj pomoći je poboljšanje materijalnog položaja đaka u našoj državi.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju novac će preneti jedinicama lokalne samouprave, koje će isplaćivati novac. Srednjoškolci od razrednih starešina dobijaju dva papira, koja moraju da popune i vrate u školu već 1. decembra. Na jednom roditelji potpisuju saglasnost da škola da podatke o broju računa i banci gde je otvoren da bi se pomoć uplatila. Drugi je obrazac sa podacima učenika i roditelja ili staratelja.

Studenti na studentskim karticama takođe će dobiti po 1.000 dinara. Svih 240.000 studenata sa akreditovanih državnih i privatnih fakulteta ima pravo na studentsku karticu, koja im omogućava brojne pogodnosti. Akademci koji se prijave dobijaju po automatizmu otvoren tekući račun u Poštanskoj štedionici.

Penzionere u januaru očekuje i povećanje penzija od 14,8 odsto.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar