Bajdenov rejting na istorijskom minimumu

Samo 40 odsto američkih glasača odobrava ono što radi Bajden, dok 57 odsto ispitanika ne odobravaju njegov učinak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Fox news printscreen

Trenutni rejting američkog predsednika Džoa Bajdena dostigao je najnižu tačku od početka njegovog predsedničkog mandata, a više od polovine Amerikanaca nezadovoljno je načinom na koji Vašinton odnosi prema sukobu između Hamasa i Izraela, pokazuje najnovija anketa En-Bi-Si njuza.

Maenje od godinu dana do predsedničkih izbora 2024, samo 40 odsto američkih glasača odobrava ono što radi Bajden, dok 57 odsto ispitanika ne odobravaju njegov učinak.

Dok je Bajdenov ukupni rejting opao za samo jedan odsto u odnosu na septembarske brojke, do seizmičkog pomaka došlo je u podršci među glasačima starosti od 18 do 34 godine, koji je pao sa 46 odsto na 31 odsto.

U još jednom niskom nivou za Bajdena, samo 33 odsto Amerikanaca je zadovoljno njegovom spoljnom politikom, u odnosu na 41 odsto u septembru.

Kada je reč o sukobu između Hamasa i Izraela, koji je počeo početkom oktobra, samo 34 odsto odobrava način na koji se predsednik SAD nosi sa krizom, dok 56 odsto ne odobrava.

Ljudi od 18 do 34 godine ponovo su bili najnezadovoljniji svojim predsednikom po ovom pitanju, sa neverovatnih 70 odsto onih koji su rekli da Bajden loše radi svoj posao.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar