Šapić na 150. izvođenju “Knjige o Milutinu”: Nenad Jezdić briljira, predstava nas tera na promišljanje

Šapić je čestitao Jezdiću i izrazio veliko poštovanje zbog načina na koji on izvodi predstavu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Beoinfo

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić prisustvovao je sinoć jubilarnom, 150. izvođenju monodrame „Knjiga o Milutinu”, rađene po romanu Danka Popovića, u kojoj je briljirao glumac Nenad Jezdić. Kako je nakon predstave Šapić istakao, jubilarno izvođenje simbolično je bilo na Dan primirja, 11. novembra, kada je ozvaničen kraj Prvog svetskog rata.

Foto: Beoinfo

– Ova predstava, u velelepnom izvođenju gospodina Jezdića, sada već slobodno može da se kaže da je kultna, a on kao da ne glumi već živi ovaj lik. Kada dođu ovakvi dani, u kojima se sećamo naše slavne istorije, možda bi trebalo da svi stavimo prst na čelo zbog toga kakvu su žrtvu naši preci podneli i kroz šta su sve morali da prođu da bismo mi danas živeli u slobodnoj zemlji. Ovo je jedna od predstava koja vas natera na duboko promišljanje o svemu. Zato je važno da pamtimo veliku pobedu i veliku žrtvu koju je srpski narod podneo ne samo slobodu Srbije već i čitave Evrope i da promislimo o svemu baš zbog momenta u kojem se čitav svet nalazi, pa i mi kao zemlja i kao narod – naveo je Šapić.

Šapić je čestitao Jezdiću i izrazio veliko poštovanje zbog načina na koji on izvodi predstavu.

„Knjiga o Milutinu” postavljena je u „Zvezdara teatru”, a režiju i adaptaciju potpisao je Egon Savin. Premijerno je izvedena 11. novembra 2021. godine, takođe na Dan primirja.

„Knjiga o Milutinu” je najčitaniji roman posleratne srpske književnosti, doživela je četrdeset izdanja i prodata je u više od petsto hiljada primeraka.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar