Paradajz ima mnogo benefita za ljudski organizam, pa je tako zdrav i u vidu čorbe.
Dobar je ako želite malo da smršate, pošto u sebi ima likopen koji umanjuje nivo masti u našem telu. Takođe, on čini da malo duže osećamo sitost, a uz sve to paradajz smanjuje šansu da imamo problem sa kardiovaskularnim bolestima.
Uz sve to, recept je veoma lagan, a rezultat je odlična i zdrava čorba.
Sastojci:
voda – jedan litar
kuvani paradajz – pola litra
brašno – jedna kašika
šećera – jedna kašika
ulje – jedna kašoka
svež peršun – malo
paprika – jedan kom
suvi začin – jedna mala kašika
posni rezanci
Priprema:
Za početak na ulju propržite brašno i ulje, sve dok lepo ne porumene.
Posle prelijete vodom i paradajzom, a da biste onda dodali sitno iseckanu papriku.
Sada ostavite da provri, a posle dodajte začine i malo promešajte. Na kraju dodajte rezanca, količinu dozirajte po vašem ukusu.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)