Jedan od najpoznatijih gospel horova na svetu stiže u Beograd: “Harlem Gospel Choir” drži koncert u čast Vitni Hjuston

Jedinstvena tradicija gospel pesama je zauvek promenila svetsku muziku, te mnogi muzički stilovi potiču upravo od crnog gospela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Jedan od najpoznatijih i najdugotrajnijih gospel horova na svetu Harlem Gospel Choir, održaće koncert 6. decembra 2023. u MTS Dvorani.

Izvešće neke od najvećih hitova Vitni Hjuston, povodom obeležavanja 60 godina od rođenja proslavljene pevačice.

Vitni Hjuston – diva anđeoskog glasa čiji život je od samog rođenja bio pakao (FOTO+VIDEO)

Raskošnost glasova članova čuvenog hora će na poseban način predstaviti pesme Vitni Hjuston, koja je imala jedan od najlepših i najmoćnijih glasova svih vremena.

Harlem Gospel Choir se vraća u Beogradu posle čak 14 godina, tako da je ovo koncert koji je retko na repertoaru koncertnih dvorana u Srbiji i ne treba ga propustiti.

Hor će, pored dobro znanih pesama Vitni Hjuston, izvesti i najpoznatije pesme gospel tradicije, od „Oh Happy Day“ do „Amazing Grace“, naizmenično sa savremenim gospel pesmama, džezom i bluzom, uz osvrt na pop muziku, pokušavajući da ujedine narode i nacije, koji postaju sastavni deo njihovih uzbudljivih živih nastupa. Njihove pesme sežu duboko u dušu onih koji ih slušaju, šireći poruku radosti i nade.

Jedinstvena tradicija gospel pesama je zauvek promenila svetsku muziku, te mnogi muzički stilovi potiču upravo od crnog gospela.

Inspirativna snaga crne gospel muzike u izvođenju ovog hora već skoro 40 godina oduševljava publiku širom sveta, ali i brojne poznate muzičare koji su želeli da učestvuju u njihovim projektima. Oni su jedini gospel hor koji je nastupao zajedno sa superzvezdama kao što su Bono iz U2, Diana Ross, The Gorillaz, Andre Rieu i nedavno Sem Smith, Damon Albarn i Pharrell Williams.

Nastupali su za predsednike Amerike, pape, britansku kraljevsku porodicu, Nelsona Mandelu, a snimali su sa Keithom Richardsom, The Chieftains i mnogim drugim slavnim muzičarima.

Harlem Gospel Choir je osnovao Alen Bejli 1986. godine povodom proslave u čast Martina Luter Kinga i sastavljen je od najboljih glasova i muzičara iz crnih crkava njujorškog kvarta Harlem.

Prodaja karata za ovaj poseban muzički užitak, koji organizuje Charm Music Serbia, počinje u četvrtak, 14. septembra u 10.00, na svim prodajnim mestima i preko online platforme efinity.rs, kao i na blagajni MTS dvorane i online na mtsdvorana.rs.Izvor: danubeogradu.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar