Brnabić: Skupština mora da radi, nikada se nećemo povući

Brnabić je naglasila da što opozicija bude glasnija, oni će se jače boriti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: RTS 2

Poslanici opozicije počeli su, kako su danas najavili, da blokiraju rad parlamenta, sednice na čijem je dnevnom redu rebalans budžeta, zbog čega im je predsednica Vlade Srbije poručila da se poslanici vladajuće koalicije neće povući, jer moraju da rade za Srbiju, piše Tanjug.

Nakon što je usvojen dnevni red, pete vanredne sednice parlamenta i nakon što je usvojen predlog da se održi zajednički načelni jedinstveni pretres o svih 25 tačaka dnevnog reda, poslanici su ustali sa svojih mesta i uz zvižduke u povike napolje počeli da otežavaju rad parlamenta i izlaganje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, koja je podsetila da se rebalansom bužeta obezbeđuje novac za penzionere, majke i decu.

“Ako oni uspeju u blokadi, nisu oni blokiralil Anu Brnabić i Sinišu Malog, Vladu Srbije, Aleksandra Vučića, nisu blokirali nikoga od nas, imaju ideju da spreče da penzioneri dobiju povećanje, jer je to povećanje predviđeno ovim rebalansom. Ako uspeju u blokadi, što mi ne smemo da dozvolimo, sprečiće da majke dece do 16 godina dobiju jednokratnu pomoć, jer je sve to predviđeno ovim rebalansom bužeta”, rekla je Brnabić.

“Ako mi odustanemo, ako se povučemo ta deca će ostati bez te jednokratne podrške i to upravo kada smo uspeli da povećamo stopu nataliteta. Ne smemo da odustanemo, šta god radite, nećemo odustati, borićemo se za majke za decu, poljoprivrednike, … možete da radite šta god hoćete, nikada nećemo odustati”, rekla je Brnabić.

Brnabić je naglasila da što opozicija bude glasnija, oni će se jače boriti, jer ako opozicija pobedi, neće biti plata i penzija i neće biti puteva i sve će biti onako kao što je bilo kada su oni bili na vlasti.

Podsetila je da se i Aljbin Kurti ponašao slično u prištinskom parlamentu.Izvor: Telegraf

Komentari (1)

Ostavite komentar