Super trik za koji nismo znali! Ovako nikad više neće pokipeti šerpa na šporetu, a nije varjača (VIDEO)

Šta treba da uradite? Pa, jednu sasvim jednostavnu stvar pre nego što počnete sa kuvanjem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Republica

Svako kome je barem jednom (a nema osobe kojoj nije ni jednom!) pokipela šerpa na šporetu tokom kuvanja, zna koliko to nereda napravi.

Onda treba brisati, pa ako hoćete odmah da obrišete, mora da se skloni vrela šerpa sa vruće ringle, pa da se malo ohladi ringla…a oni koji čišćenje i brisanje ostave nonšalantno za kraj, ono kad se sve skuva, e onda znaju kako je tek kad se sve skori i zapeče. Tu već treba ozbiljno ribanje da padne, kako bi se ponekad baš uporne mrlje otklonile u potpunosti.

Koji god tip šporeta, odnosno grejne površne da imate, kad pokipi, sve je isto – svaki šporet, bilo klasična ringla, plinska, kera ploča ili indukcijska – moraju da se ribaju.

Zato, “bolje sprečiti nego lečiti”, pa vam u to ime donosimo jedan interesantan trik sa Instagrama. Mnogi su verovatno već čuli za trik da se preko otvora šerpe poprečno postavi varjača, ali ovo je mnogo bolje od toga.

Šta treba da uradite? Pa, jednu sasvim jednostavnu stvar pre nego što počnete sa kuvanjem.

Uzmite komadić putera u ruke i njime premažite rub šerpe u kojoj ćete kuvati. Kažu, kunu se, da kada se ovo uradi – nema šanse da sadržaj šerpe iskipi i prelije se.

Probaćemo trik da vidimo da li radi, a to i vama predlažemo. Pišite nam u komentarima vaše utiske kad isprobate.

Pogledajte u videu ceo postupak:

;Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar