Potraga za zaostavštinom MAJKE DEČAKA UBICE sa Vračara: 27 članova porodica ubijene dece popisalo imovinu

Porodice su utvrdile da M.K. ima 50 posto vlasništva nad dve zgrade u Paraćinu i Nišu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Porodice ubijene dece u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” podnele su novi zahtev Višem sudu u Beogradu u kojem su tražile da M.K. majci dečaka ubice pored tri stana u Beogradu, bude zabranjeno da otuđi i proda svu imovinu koju ima među kojom je 20 polovina parceli u Paraćinu i Nišu, udeo u dve zgrade u ovim mestima, ali i da joj se blokiraju svi poslovni računi i privremeno zapleni novac, hartije od vrednosti, nakit…dokle god traje parnični postupak protiv nje za nanošenje duševnog bola zbog smrti njihovih najbližih.

Prema informacijama, ukupno 27 članova porodica ubijene dece – roditelji i braća i sestre, u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” podneli su zahtev Višem sudu, koji je usvojen pre nekoliko dana.

Porodice dece koja su ubijena u pucnjavi u školi, popisale su svu imovinu majke dečaka ubice i sudu zatražile da zabrani njeno otuđenje i prodaju dokle god traje parnični postupak koji će pokrenuti protiv majke dečaka u kojem će potraživati novac zbog nanošenja duševnog bola zbog smrti bliske osobe.

Majka deli vlasništvo nad zemljom i zgradama

Porodice su tako popisale da M.K. majka dečaka ubice deli vlasništvo u 20 parcela od više od 100 ari, a koje su upisane u katastar kao građevinsko i poljoprivredno zemljište u Paraćinu i Nišu.

Takođe, porodice su utvrdile da M.K. ima 50 posto vlasništva nad dve zgrade u Paraćinu i Nišu.

– Roditelji dece tražili su Narodnoj banci da zapleni novac sa poslovnih računa majke dečaka ubice i da se isti prosledi izvršitelju koji će blokirati korišćenje tog novca dokle traje postupak potraživanja. Blokiran je sav novac, nakit, hartije od vrednosti koje majka poseduje – navodi izvor “Blica”.

Prema informacijama koje posedujemo, ovo ne znači da je porodici dečaka ubice trajno zabranjeno da troši i otuđi svoju imovinu, već sve dok se ne okonča postupak pred Višim sudom za nanošenje duševnog bola zbog smrti bliske osobe.

– Imovina je zamrznuta i ako sud donese odluku u korist porodica ubijene dece ona će kaskadno biti oduzimana kako bi se namirila potraživanja. Pravosudna praksa je da u ovakvim slučajevima odšteta bude i na hiljade evra, što znači da će porodica dečaka ubice ukoliko sud donese presudu u korist porodica ubijene dece morati da plati veliku odštetu – kaže izvor.

Sud obrazložio odluku, sumnja se da majka hoće da napusti zemlju i sve proda

Prema saznanjima “Blica” sudija Višeg suda koji je usvojio predlog 27 članova porodica ubijene dece u svom obrazloženju takve odluke naveo je da za tako nešto su morala da budu ispunjena dva uslova:

  • Da porodice ubijenih učine verovatnim svoje tvrdnje – dostave dokaze da su roditelji nastradale dece;
  • Da postoji verovatnoća da će porodica dečaka ubice rasprodati svoju imovinu.

Sudija je, kako se saznaje rekla da je dokazano da postoji verovatnoća, na osnovu radnji majke dečaka ubice da ima cilj da rasproda svoju imovinu i napusti zemlju.

Majci dečaka ubice je pre nekoliko dana privremeno zabranjeno da proda i otuđi tri stana i garažno mesto. Ona je u jednom stanu i garažnom mestu jedini vlasnik, dok je u ostala dva stana ona vlasnik 50 odsto.

Ranije je, V.K. ocu dečaka ubice privremeno zabranjeno da proda i otuđi jedan stan, deo poslovnog prostora i jedan automobil.

Roditelji dečaka na sve načine pokušavaju da zaštite imovinu

Podsetimo, M. K. i V. K, majka i otac 13-godišnjeg dečaka ubice, na sve načine pokušavaju da zaštite svoju imovinu obilazeći notare kako bi je preneli, odnosno poklonili nekom od rođaka.

Kako je “Blic” ranije pisao, prethodno je advokat porodica ubijene dece podneo zahtev Višem sudu da se ocu dečaka ubice zabrani da raspolaže, otuđi i optereti nepokretnosti i pokretne stvari čiji je vlasnik, a u koje spadaju stan u Beogradu, delovi poslovnog prostora u Beogradu i automobil.

– S obzirom na to i da je otac dečaka tražio notara kako bi mu bilo omogućeno da raspolaže svojom imovinom, što znači da može i da je proda, sud je doneo odluku da mu to bude zabranjeno – kazao je izvor .

Majka dečaka ubice pokušala da napusti Srbiju

M. K, majka dečaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar”, zaustavljena je u subotu kada je pokušala da sa ćerkom napusti Srbiju.

Majka dečaka ubice je pokušala da ode iz zemlje preko graničnog prelaza Prohor Pčinjski, ali ju je policija zadržala.

Podsetimo, protiv majke je krajem prošlog meseca pokrenuta istraga zbog osnovane sumnje da je zanemarila i zlostavljala dečaka ubicu pre zločina. Ukoliko se dokaže da je izvršila ovo krivično delo preti joj kazna zatvora do tri godine.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu 23. maja saopštilo je da je policiji naloženo da prikupi obaveštenja u vezi sa majkom dečaka ubice.

Gradskom centru za socijalni rad tada je naloženo da izvrši dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice dečaka i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica od ranije nalazila u evidenciji tog organa.

Dečaka ubicu čuvaju 24 sata policajaci

Inače, dečaka ubicu koji je 3. maja ubio devet svojih vršnjaka i čuvara Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” 24 sata dnevno u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa obezbeđuje policija kako ne bi naškodio sebi ili drugima i kako neko njega ne bi napao.

Prema informacijama koje posedujemo, policajci iz različitih jedinica na 12 sati se smenjuju na zadatku obezbeđivanja dečaka ubice koji je izvršio nezapamćeni masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

– Na taj način sprečava se mogućnost da se dečak-ubica zbliži za nekim policajcem i eventualno ga izmanipuliše na bilo koji način, ako bi stupili u komunikaciju – kaže izvor  upoznat sa slučajem.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar