Otkriveno kako izgleda riba koja je ubola devojčicu iz Srbije: Odmah posle napada mora da se uradi OVO

Cela stvar može trajati od 10 minuta do 3h, u najosetljivijim slučajevima se ide kod doktora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Na istoj grupi, nekoliko dana ranije jedna naša turistkinja podelila je uznemirujuće iskustvo pošto je njenu ćerkicu na plaži ubola “riba dragana”

Na popularnoj Fejsbuk grupi koja okuplja srpske turiste, ljubitelje Grčke i njenog mora oglasio se muškarac i objasnio kako izgleda otrovna riba koja je ubola našu devojčicu pre dva dana i objasnio šta treba urafditi u tom slučaju.

“Ne mogu da nađem post gospođe čiju je ćerkicu ubola riba koja se zove “dragana”. Bez šale, tako je zovu, a ima je i u Jadranu. Evo informacija!”, napisao je on.

“Ona ne ujeda već bode! Odmah iza glave ima leđno peraje sa 4 izražene bodlje (od kojih je najopasnija druga po redu), koje automatski raširi čim oseti opasnost. Dalje, odmah u produžetku škržnog oklopa, ima po jednu bodlju sa obe strane. Da nevolja bude veća, što je primerak ribe manji, otrov je jači!”, napisao je on na FB grupi Grčka info.

Naravno, ne zanosite se da je uzimate u ruke. Ne uzimaju je ni iskusni ribolovci, iako postoji fora da se uhvati za donju usnu kad se skida s udice. No, to je neka druga priča.

Foto: Printscreen

Važno je znati da je njen otrov (kao i kod škarpine, samo što je mnogo jači) termolabilan i dobrim delom se razlaže ako mesto uboda pecnete žarom od cigarete npr., ili ga na neki drugi način izložite toploti. Takođe, važno je istisnuti što više krvi iz ubodenog mesta i, po mogućstvu, podvezati ili pritisnuti odmah ispod, da bi što manje otrova dospelo u krvotok.

Cela stvar može trajati od 10 minuta do 3h, u najosetljivijim slučajevima se ide kod doktora. Srećom, osim neprijatnosti, neki teži ishodi su vrlo retki, čak i kod dece.

Bez šale, zovu je dragana!

p.s. Srećom, objave je moguće editovati… Pošto se vodi pravi mali rat oko imena ribe, istina je prosta: svako navedeno ime do sada je pravilno, pošto dolazi od zajedničkog “Zmaj”- Drago(n)/Drakken(a)/Dragana/Draginja/Ranj. Jedino se ime “pauk” razlikuje, ali se odnosi na istu ribu. Takođe, živi isključivo na i u pesku, što znači da je nema u plićacima šljunkovitih plaža.

Na istoj grupi, nekoliko dana ranije jedna naša turistkinja podelila je uznemirujuće iskustvo pošto je njenu ćerkicu na plaži ubola “riba dragana”.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar